čtvrtek, 03 říjen 2013 16:42

Rozhovor: ‘I AM LEGION’ útočí na Prahu už 10. října!

Written by  Tz

Holandský elektro-dnb projekt NOISIA a Britští hip-hop-dubstepoví Foreign Beggars spojili síli v tajemném projektu I AM LEGION, který tato formace přijede představit do Prahy už 10. října do Roxy.

Jako předskokani vystoupí dva nabušení DJs: NoNames, jeden z DJs Foreign Beggars, a Samiyam, což je DJ a producent z Kalifornie zaměřující se převážně na instrumentální hip-hop. Představí se i lokální Bassdrop Crew. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketpro.

Záhadné webové stránky i příspěvky od obou kapel na jejich sociálních sítích napovídají, že jejich nový projekt bude plný zajímavého mixu hip hopu, grime, dnb, dubstepu a elektra. Společný projekt I AM LEGION spatří světlo světa už za chvíli: je výsledkem pětileté spolupráce obou kapel. Album vyjde hned u několika labelů: Division Recordings (label Noisie), Par Excellence (nový label Foreign Beggars) a Skrillexově labelu OWSLA. Hned dvě titulní skladby alba doprovodí krátký film, režírovaný celou formací a holandským mistrem krátkých filmů, Thijsem Glogerem. V minulosti obě uskupení vytvořily mezi mnoha projekty například megaúspěšné hity Contact, Soul Purge či Shake it.

Noisia (stylizovaně NOISI?, neboli “VISION” otočeno o 180°) je holandské drum-and-bassové trio. Kromě vlastní tvorby také produkovali album Hadouken, spolupracovali s Mobym, Robbiem Williamsem a dalšími. Podíleli se na skladbě hudby pro mnoho oblíbených počítačových her (např. Devil May Cry, Gran Turismo). Foreign Beggars je britská hip hopová a dubstepová partička, která nedávno- v dubnu- naprosto uchvátila pražské Roxy. “Foreign Beggars  jsou  pověstní naprosto šílenými živými vystoupeními, diváky dostávají do tranzu, kapela šílí a z lidí crčí pot, je to prostě tak, jak by to mělo být - a teď se ještě spojí s naprosto bláznivými týpky z Noisia, aby pražskému publiku vyrazili dech, jak ještě nikdy předtím!” vyjádřil se k očekávanému vystoupení jeden z pořadatelů. S jistotou lze tedy očekávat další skvěle vydařenou párty!
 
Nenechte si ujít tuhle divokou show 10. října v Roxy! Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro.

 


Oficiální Facebook Event:


 


Oficiální videa:






Bassdrop Crew: www.bassdrop.cz
SamiYam on SoundCloud.
NoNames on SoundCloud.
 

 


Níže naleznete přepis rozhovoru s I AM LEGION, který udělala Dominika Janigová (DJ), Abayo (Techno.cz) a UKFMusic. Editovala Dominika Janigová.
 
DJ: Jak Foreign Beggars, tak Noisia už v České republice tenhle rok byli. Jak jste si užili davy v Roxy (Foreign Beggars) a na festivalu Let it Roll (Noisia)? Těšíte se zase na místní publikum? :)
IAL: Hele bylo to skvělý. Vždycky se rádi vracíme, a teďko se do Prahy opravdu hodně těšíme!
 
 
Abayo: Vaše individuální projekty – Noisia a Foreign Beggars – jsou tady hodně oblíbené. Jak se vůbec nápad na tento nový projekt zrodil?
IAL: No už dříve jsme společně na některých skladbách pracovali, a měli jsme jich prostě tolik dobrejch, že jsme už museli udělat celý album! (smích). Ne, teďko vážně. Kdysi jsme se potkali v Glastonbury, sedli jsme si, ta chemie fungovala, takže jsme se dali dohromady, udělali spolu tracky jako Contact, Soul Purge, No hands barred, Shake it. Pak už to bylo jasný, že je mezi náma něco na spadnutí.
 
 
DJ: Odkuď pochází název “I am legion”?
IAL: “Mé jméno je legie, poněvadž je nás mnoho” je citát z bible (Kap. 5, Evangelium podle Marka). Říká to chlápek, co je posedlej zlejma duchama, který promlouvaj skrze jeho hlas. U nás to akorát znamená, že nás je fakt hodně hlasů v jednom projektu, 5 různých názorů a jeden zvuk. No ale vždycky je hodně způsobů, jak se to dá vyložit!
 
 
Abayo: Kdo píše texty? Jenom Ebow a OV?
IAL: Občas kluci z Noisie mají nějaký námitky co se textů týká, nebo to chtějí trochu přefrázovat, ale většinou se o všechno co se textů týká starají Foreign Beggars.
 
 
Abayo: Jak náročná byla příprava nového alba? Jak dlouho trval průměrný nahrávací den?
IAL: Nejdřív jsme jen tak ze srandy hráli, dělali muziku, sice to byly dlouhý dny, ale byla to sranda, relax. Pozdějš, když už jsme věděli, že z toho bude celý album, tak jsme byli mnohem víc vyhecovaný, vystresovaný, musíš stíhat různý termíny a tak.. Nahrávací den ve studiu měl tak 10-12 hodin.
 
 
UKFMusic: Jaká jsou vaše očekávání co se úplně prvního turné I AM LEGION týká?
IAL: Pro obě kapely to bude vlastně poprvé, co budem hrát na turné celý album. Hodně lidí alba přehlíží, jelikož si muziku stahujou z netu, poslouchaj mp3ky nebo shuffle jenom toho, co se jim líbí a tím to končí. My to cejtíme jinak – naše album byla fakt práce z lásky, s úplnou komunikací a prací do toho danou, podíleli jsme se na tom všichni a každej poslouchal názory toho druhýho, aby z toho vzniknul ten nejlepší výběr. To, že to můžeme lidem převést na živo jako celý album (který, doufejme, i předtim slyšeli), je naprosto úžasná věc.
 
 
UKFMusic: Co se dá očekávat od vašeho živého vystoupení?
IAL: Nechtěli jsme na lidi hodit jenom ňákou směs vizuálů a světla – chtěli jsme připravit něco extra, abysme mohli diváky přesunout do toho mimosvěta, kterej jsme v naší hudbě vytvořili. Vypracovali jsme hodně cool show, s produkcí, která doplňuje to, co už normálně na stagei děláme. Pracovali jsme na tom třeba s Chrisem Binksem, hlavním designérem světel ve Fabricu [londýnský klub London Fabric], a taky se styling teamem Tzarkusi a designérem oblečení Vinti Andrewsem, abysme vytvořili něco jinýho, od čehož doufám všichni odejdou a budou si říkat “Tyjo, tohle nebyla jenom živá show, to byl fakt hustej zážitek.”
 
UKFMusic: Otázka na Foreign Beggars - máte pořád čas být ještě zapojeni do původní hudby, ze které jste vzešli?
FB: Jasně, jsme se všema pořád v kontaktu, ale taky se pořád pídíme po nový progresivní muzice. Taky proto jsme si zavolali na pomoc Strange U na poslední dotah alba. Je to týpek, kterýho si všichni nesmírně vážíme, jeden z nejšílenějších textařů, kterýho známe, kterej pořád vyšoupává progresivní rap. Možná už nehrajeme – coby Foreign Beggars – ve stejnejch kruzích, kde jsme začínali, ale cejtíme to jako evoluci rapu. Třebas i někdo jako je Kanye West začíná vydávat alba za pomoci elektronickejch producentů,  ukazuje to fakt vývoj timhle směrem. No a já myslim, že můžeme “škodit” maximálně tak, že otevřeme dveře lidem, který hrajou v naší době – nebo budou po nás. A osobně si myslim, že klíč je v tom myslet furt dopředu, a vždycky budeme respektovat a podporovat lidi, který to dělaj.
 
UKFMusic: Kdo z vás všech na turné nejvíc paří?
IAL: Ha, tyjo! My jsme všichni maníci, co se rádi bavěj, v různý míře a za různejch situací, ale myslim, že největší zvíře je OV. Je šíleně nabitej, proto ho pak vidíš, jak skáče backflipy z balkonů – to udělal i v Praze minule. A bez náběhu! (smích)
 
 
DJ: Díky moc za rozhovor, těšíme se na vás všechny 10. října v Roxy!
IAL: No to jo, to bude masakr!
 


 

Read 6872 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory