pátek, 23 listopad 2012 18:05

New World Order: Posedlost Hip-Hopu společenstvím nazývaným Illuminati Featured

Written by  D-Toc

Něco kontroverzního, občas tajného je to, co nás láká a co nás přitahuje, avšak to nutně nemusí znamenat, že vše kontroverzní a tajné, je zlovůlí a dílem zla před námi dlouho tajeně skrývanými společnostmi. Dříve než rappeři, především ti v U.S.A., začali vydělávat milióny dolarů jenom na základě smluv se sportovními subjekty, bylo běžné to, že většina mainstream MCs mluvila nahlas o kontroverzních tématech dané doby.

Avšak ke konci devadesátých let, s rozkvětem hudebního průmyslu, mnoho nynějších manistream MCs je opatrných, aby nepřišli o jednu ze svých smluv, které jsou pro ně živobití. Pokuď si někdo pamatuje na dobu, kdy Lupe Fiasco nazval nynějšího prezidenta U.S.A. Barracka Obamu „The Biggest Terrorist“ nebo Kanye Westa prosazující názor, že “George Bush doesn’t care about black people”, jsou v dnešní době vyjímkou a ne pravidlem.

Předem varuji všechny čtenáře, co nyní právě čtou tento článek. To co dál budete číst není pravda a zároveň to není lež. Je to pouze názor, úvaha, rozbor faktů i dojmů. I vy můžete říct svůj názor, na tento článek, ale i na dění v hudební scéně, hudebním průmyslu, ve světě…

“We want sanitary food / Planetary conquest / Thug peoples on some hard cold body shit / Get your shit together before the fuckin’ Illuminati hit…” – U-God, “Impossible”


Jako mladý posluchač si sotva vybavuju nějaký moment, kdy jedni z mých oblíbených MCs by kdy někdy mluvili, či dokonce rozebírali teorie týkající se Illuminati, Freemasonry a nebo New World Order. Po dlouhém hledání jsem našel asi první, podle mého nejstarší zmínku a to červnové/červencové číslo Hip-Hopového časopisu Vibe z roku 1995. V interview, tři členové Wu-Tang Clanu (Raekwon, U-God a Ghostface Killah), hovořili také mezi sebou a obsah toho je něco, co mě opravdu zaujalo: Raekwon: “Were just building and keepin’ shit together, you know? This is Born Power hour. The Clan got shit locked down for the next five years. Right now, we’re preparing for the Illuminati 2000, which is the Masons’ plan for New World Order. We got a videotape of these mothafuckas droppin’ all types of shit about how they plan to run shit in the year 2000 and better. U-God: Word life, yo! This shit ain’t no joke! These mothafuckas got plans to put microchip implants in babies, so that they can be able to find yo’ ass wherever you are! Yo! They’re gonna give everybody plastic credit cards to replace money. We tellin’ you the truth, son. It’s gonna be some shit!
Raekwon: Brothers don’t realize these are the last days. That’s why we so tightly knit. We gotta blow this shit up now, or else we ain’t gonna have another chance. When you really think—yo—this whole world is corrupted to an extent...everything! Illuminati is a belief, but at the same time, it’s no religion. We dealin’ with facts, just like we dealing with the planets and all that. It’s deep.
Ghostface: Aye yo kill that shit, son. Chef: Word up, ‘cause this shit can get niggas killed, for real. Let’s stop here.

O přibližně měsíc později, Prodigy ze známé formace Mobb Deep, přidal olej do ohně, co se týče této citlivého tématu řádkem „Illuminati want my mind, soul and my body“, v remixu tracku od LL Cool J – I Shot Ya. Neoficiálně tyto dva okamžiky, nebo jestli chcete mezníky v době způsobily skoro patnáct let neustálých diskuzí, varování, spekulací a to ne jen od fanoušků, ale i umělců jako takových. Počátkem premiéry Jay-Zho videa „On To The Next One“ z roku 2010, lidé začali vnímat texty od jiných, které se týkají tohoto tématu a lidé začali vnímat fakt, že tu něco je, respektive, že to něco se nějak jmenuje.

Můžeme jmenovat 2Paca a jeho posmrtné album „Don Killuminati: The 7 Day Theory. A není jediný, když si člověk poslechne něco málo od Busta Rhymes, Outkast, UGK, Rass Kass, tak se může doposlouchat něčeho, co dříve neslyšel. Po tom všem, co jsem napsal, mě napadá na závěr několik otázek. Je tu opravdu něco jako tajná společnost, nazývaná Illuminati, která má s námi pekelné úmysly? Kdyby byla opravdu tajná, tak jak to, že o ní tolik víme a je tu spostu konspiračních teoretiků? Není to pouze jenom hlad po informacích, kterým trpí nejen Hip-Hopová komunita? Odpověď znáte pouze vy.

 

 

 

 

 

přečteno: {hits}1776{/hits} krát

Read 3285 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory