úterý, 05 březen 2013 13:22

Flyboard neboli vodní JetPack? Featured

Written by 

Flyboard... říká vám tenhle pojem něco? Pokud ne, tak si ho hned můžeme vysvětlit, v poslední době se tento sport neboli spíš prostředek stává velice populární. Vznášíte se nad vodou jako mág, potápíte se a skáčete znovu nad hladinu jako delfín. Flyboard, vodní tryskový prostředek vám dodá dovednosti, na něž příroda zapomněla.

Mechanismus flyboardu je podobný jako fungování jetpacku, tryskového batohu. Využívá vody, která je nasávána tlustou hadicí, aby tryskala zpět na hladinu a vztlakem odvážlivce udržovala ve vzduchu. Zatímco jetpack měl ale trysky umístěny v batohu, uživatel flyboardu je má připevněné k nohám a rukám. To mu umožňuje mnohem lepší ovládání, pomocí nohou kontroluje směr letu, rukama udržuje stabilitu.

Flyboard minulý rok vynalezl Francouz Franky Zapata. Zařízení dokáže létat až deset metrů nad vodou a jeho pilot se s ním může i potápět pod hladinou. Flyboard připojíte ke svému vodnímu skútru nebo skútru kamaráda hadicí na turbínu. No a pokud vás to ohromilo, nezbývá vám nic jiného než si samotný Flyboard koupit a to přímo zde.

 

 

 

 

 

přečteno: {hits}1896{/hits} krát

Read 6931 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory