pondělí, 30 září 2013 13:52

SPARTAN Race Bořetice - 28.9.2013

Written by 

Vše začalo nadšením mých kamarádů, kteří přijeli ze závodů z Monínce 8. června 2013, v Monínci to byl teprve první závod série Spartan Race na území České republiky vůbec. Podle vyprávění kluků jsem se rozhodl, že chci prostě taky.

 

Netrvalo dlouho a objevila se možnost závodění v Bořeticích, tak jsem neváhal a registraci na tento závod jsem si dal k narozeninám. Vytvořili jsme team a 28. září 2013 jsme mířili za získáním medaile a překonání sama sebe.

 

 

V Bořeticích se sešlo něco kolem 3500 závodníků, kteří byli na trať vypouštěni po 15 minutách v balících, které čítaly 250 Sparťanů. Náš čas přisel ve 13:30. Zvolali jsme AHUU AHUU AHUU! Pořadatelé zažehli dýmovnice a my za písně z Rockyho vyrazili kupředu neznámému.

 

Jelikož jsem ještě před startem v cíli potkával závodníky od hlavy až k patě obalené bahnem, tak jsem čekal, kdy se na trase objeví nějaký to bahýnko. Půlku závodu jsme byli všichni čistí, za sebou jsme měli překážky jako Monkey Bars, nošení pytlů s pískem, nebo 2 metry vysokou zeď. Ale pak jsem se konečně dočkal. Uprostřed pole se objevily 3 obří díry plné bahna a vody, neváhal jsem a do první jsem se vrhl….doslova po hlavě.

 

 

Pak už byly na řadě jen samé suprové překážky – obří jezero plné bahna, které na vás čekalo jen tak uprostřed lesa. Brodění řekou, která nebyla čistá asi od dob Sparty, šplh na “suchém a nezabahněném laně“ a aby toho nebylo málo, tak na cílové rovince bylo ještě plazení v bahně pod ostnatým drátem a zdolání šikmé stěny. U šikmé stěny se ukázala krása a nezkaženost těchto závodů. Závodníci, kteří se dostali nahoru na stěnu, pomáhali i ostatním, aby to zvládli. Viděl jsem tam i borce, kteří měli svůj závod za sebou a šli s medailí na krku pomáhat ostatním.

 

 

Tato myšlenka se mi na těchto závodech líbí nejvíc, že se najdou tací, které nezajímá, kolikátí skončí, ale rádi pomůžou i vám abyste závod dokončili taky. Nezmiňoval jsem všechny překážky, protože dokud si tento závod nezkusíte na vlastní kůži, tak nepochopíte jeho krásu. Vždyť i samotné motto zní: You'll Know At The Finish Line.... Proto jestli máte možnost, vůli a nějakej ten ca$h, tak neváhejte a příští rok se určitě přihlaste.

 

Pořadatelům jen přeji, aby se nezaprodali a nedělali závody jen kvůli těm prachům, protože v roce 2012 se na území ČR a SR pořádal 1 Spartan Race, v roce 2013 jich bylo 6 a na rok 2014 se jich připravuje 14.  

 


 

Read 7278 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory