pátek, 13 leden 2012 21:43

Co je nového u Odlišné idei...? Featured

Written by 

Dlouho jsme se nepodívali na partičku z Martina na Slovensku. Ano, ano…Samozřejmě, že mluvím o crew Odlišná Idea. Už je to dávno co se nám ukázali s jejich druhým singlem a od té doby se po nich trochu slehla zem. Už jste na ně zapomněli a nemůžete si je už ani vybavit? Tak si je připomenem.

Odlišná Idea je slovenská crew, kterou tvoří tři lidé závisli na hudbě. Jmenovitě Johno, Mrazo a Pospo. Pochází ze Slovenska a to přesně z malýho města Martin. Před rokem se sešli, aby se spolu domluvili na společné cestě a vytvořili právě tuhle kapelu.

Před necelým rokem také poslali mezi lidi i svůj singl „Prológ“ s velmi dramatickým beatem od Masse. Tenhle track se stal později prvním singlem k chystanému EP.

Jakožto prvotina se tenhle track klukům z Odlišné ideii vážně povedl. Instrumentální podklad zní fantasticky napínavě a kluci si to jedou.

Po témněř dalším pul roce se ozvali s nekompletními informacemi o EP a přinesli nám i druhej sigl ve spolupráci s producentem Special Beatz. Skladba nese název „Vitaj“.
Téma tracku je pohled Odlišné idei na aktuální sociální problémy na slovensku. O beat se postaral Špecial. Master a mix dělal už výše jmenovaný Maiky Beatz.

Od té doby zase nic. Tenhle tejden mi z playlistu Prológ zazněl a Johno byl zrovna online, tak jsem se ho zeptal jak pokračují přípravy desky, kdy jí můžem očekávat a jestli se mi k tomu všemu může nějak vyjádřit. …no a vyjádřil:

Čauko ahoj, Odlišná Idea dýcha a žije. Darí sa jej a už o pár týždňov to bude presne rok od kedy sme sa oficiálne dali pod túto „značku“. Prečo o nás nie je počuť? Boli sviatky a momentálne sa dostávame z toho pretlaku chálovačky, ktorú sme do seba dostali počas Vianoc a celkovo sviatkov. Mňa osobne dosť zamestnáva škola, ale to samozrejme neohrozuje práce na EP.
Máme v podstate hotový výber beatov a zložený prvý koncept track listu. Od poslednej info sme pridali do projektu ďalšie dve skladby. Jednu z nich má na svedomí „šedá eminencia“ Odlišnej Idei Pospo. Dodal hudbu s dobrým nápadom a energiou a bolo by hriech to nezaradiť do EP. Takže všetko napreduje a myslím, že to už nebude dlho trvať. Tento víkend nás čaká jedna z posledných návštev štúdia a mali by sa dotiahnuť posledné skladby.

 

 

přečteno: {hits}1202{/hits} krát

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory