středa, 25 leden 2012 14:13

Public Enemy ohlásili pro rok 2012 hned dvě alba a potvrdili i svou účast na charitativním koncertě Featured

Written by  prz

Public Enemy jedou v roce 2012 naplno, Kromě ohlášení vydání hned dvou alb vystoupí na charitativním koncertu na podporu čtvrti Skid Rowd (LA). Public Enemy nepatřili nikdy mezi kapely, které by se vyhýbaly rozporuplným sociálním tématům a zdá se, že ani nyní, po 25 letech své existence, jejich pronikavý hlas z Long Islandu neustane.

15. ledna vystoupí v plné síle jako hosté na akci Skid Row street festival. Celý výtěžek této akce, kterou mimo jiné i pomáhají zorganizovat, poputuje na podporu bezdomovců. (Skid Row je slang pro “Central City East“ nechvalně známou čtvrť LA, kde žije odhadem 6000 bezdomovců). Podle magazínu Billboard na koncertě vystoupí také X-Clan a Freestyle Fellowship. Všechny kapely zde vystupují na vlastní náklady a celkový výtěžek obdrží los angeleská pobočka “Community Action Network“, neziskovky zajištující bezdomovcům a sociálně slabým lidem bezplatnou zdravotní péči , stravu a ubytování.

Chuck D se ve svém rozhovoru nechal slyšet, že už déle nemohl jen nečině přihlížet a rozhodl se na problémy Skid Row (“Mokré čtvrti“) upozornit všemi možnými prostředky jemu vlastními – tedy hudbou a upoutat tak na problém zraky širší hip hopové veřejnosti. Uvedl, že většina veřejných představitelů, ale i obyvatel Los Angeles celý problém přehlíží a pro hip hop tedy nastal okamžik, kdy je třeba se aktivně zapojit do řešení problému třeba cestou charity a ne na něj pouze nečinně upozorňovat.

Dále řekl: "Skid Row je považován a nazýván špínou města už pěkně dlouho A já o tom chci mluvit sakra nahlas. Chci pro to něco udělat. Podívejte se na velkou část hip hopových umělců a jejich hudby. Ve finále jsou stejně elitářský jako ty “mocnářské struktury“, proti kterým tak vehementně brojí, že je utlačujou. A oproti nim tu máte organizace, který se opravdu snažej pomáhat, říkat o probému pravdu, a dělat věci, který opravdu pomáhaj. Ale takovejch organizací si paradoxně nikdo nevšíma a musej o svůj čas v médiích tvrdě bojovat. A já za ně chci bojovat aspoň na tom mojem hřišti, a to je hip hop. Ale ne prachama jako nějakej magnát co vydělává miliony a vlastní jachty a buhvíco. Tahle cesta mi není vlastní. Můžu se ale snažit lidi spojovat, sdružovat je, donutit je se sejít a vnýst do toho trochu světla – identifikovat ten problém. Můžu se snažit aby se ty lidi bez domova cejtili o trochu líp, aby se o jejich problémech mluvilo a byla nějaká snaha s tim něco udělat, ať už s mojí záštitou či bez ní.“

To ale samozřejmě není to jediné s čím mohou fanoušci Public Enemy v obchodech počítat. Kontroverzní skupina také oznámila, že plánuje v letošním roce vydat hned dvě alba. V červnu by to mělo být album s pracovním názvem “Heroes Still Don't Appear on No Stamp“, které kapela koprodukuje se svým dlouholetým spolupracovníkem, Gary G-Wizem a v září by pak měla vyjít deska s názvem “The Evil Empire of Everything“.

 

 

přečteno: {hits}1245{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory