čtvrtek, 01 březen 2012 21:21

Zavretý v meste od Odlišné Idei je tu!!! Featured

Written by 

Odlišná Idea do světa posílá svoje první EP s názvem „Zavrety v meste“. Kluci Johno, Pospo a Mrazo původně začali pracovat na mixtape, ale už po krátké době nasbírali asi 6 beatů, které časem ještě doplnili nebo povyměňovali za lepší.

Práce na EP začali už někdy okolo června 2011. Tehdy svůj projekt světu ohlásili singlem, který byl pro trojici prvním jejich společně nahraným trackem. Touto první předzvěstí byl track s názvem „Prológ“, který produkoval Mass a zvukově pošteloval a doladil Maiky Beatz. Postupně kluci začali vybírat jednotlivé melodie a instra, ke kterým by přiřadili jednotlivé texty. Psaní textů začalo někdy okolo srpna 2011...


V srpnu se taky kluci z Odlišné Idei poprvé sešli ve studiu i s kytaristou Patrikem Roobem. O měsíc a půl přišel znovu aby spolu s Pospem dali do kupy nový beat. Tím se uzavřel seznam producentů, jejiž instrumentální podklady byly na EPčku použity. Jmenovitě tedy zbývá vypsat ještě Maiky Beatz, Special Beatz, Mass, Grizzly Beatz a Jimmy B.

V říjnu začalo první ostré nahrávání prvních verzí jednotlivých tracků. Tehdy se kluci z Odlišný Idei rozhodovali i nad volbou jmen případných hostů. Hostem na Zavrety v meste se nakonec na jeden track stal vítěz soutěže "Vytiahni svoj majk" - Majself a mladý talent Respot. Tracklist se tím následně uzavřel a bylo už zapotřebí jenom jednotlivé tracky nahrát.

S nahráváním Mrazovi, Johnovi a Pospovi pomáhali i kluci z crew Změna Věci. Díky Šofovi nahráli finální verze tracků, které byly koncem ledna 2012 zaslány na mastering Andymu. Kromě Andyho se na masteringu dvou skladeb podíleli i Majky a Oer.

Mrazo, Johno a Pospo tohle EP posílají především jako poděkování všem svým fanouškům za jejich podporu na webových fanpage nebo Facebooku, protože jak sami říkají, bez podpory fanoušků by Zavretý v meste nemohlo vzniknout. Kluci poslali tohle EP za free, ale ve spolupráci s BeatLife.cz Lablem se mohou milovníci origo placek tešit i na origo podepsaný placky, které si velmi brzy mohou objednat na BeatLife.cz shopu.

Free download na shop.beatlife.cz

FanPage: http://www.facebook.com/OdlisnaIdea





 

 

přečteno: {hits}1344{/hits} krát

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory