pátek, 02 březen 2012 14:28

Co nového u sousedů, aneb VNM - Etenszyn: Drimz kamyn tru! Featured

Written by  Tony

Začnů tím, že mnoho čechů, z toho co jsem slyšel, nemají v lásce Polskou scénu, nicméně já jsem zastánce názoru, že bychom se měli od nich co učit. Příkladným důkazem je i nový počin, nyní takřka nejúspěšnejšího jezdce Prosto labelu VNMa.

Vnm přešel do mainstreamového proudu teprve nedávno se svým debutem ,,De next best'', který sklidil obrovský úspěch. Nyní, po necelém roce, vydal další sólo opět s anglickým názvem: ,,Etenszyn: Drimz kamyn tru''. Zajimavé je, že název alba, lze vykládat dvěmi způsoby, neboť se jedná o homonim v posledním slově. Tudíž můžeme číst: Attention: Dreams coming true/trought (Sny se stávají skutečností/ sny pomijí) Album tématicky sedí do názvu, tudíž VNM se zabývá tím, co se děje po splnění jeho snu (vydání debutu) a co jeho snem i nadále zůstává.

CD je určitě osobitější a melanchoničtější, než první deska ,,De next best''. Pokud bychom se bavili o technické stránce rapu VNMa na novém CD, mohu říci, že jde o velice propracované double-timey, propojené s punchliny, v kterých si VNM libuje. V nedávném rozhovoru jsem si také všiml, že VNM začal navštěvovat pravidelně kurzy zpěvu a proto na desce uslyšíme i jeho zpěv. Pokud bych měl tuto desku srovnat s někým koho znáte, připrovnal bych ji k tvorbě Drakea, nebo J. colea. Nicméně tito umělci, jak sám VNM říkal jsou jeho vzory a proto bychom se neměli divit, že se jimi nechává ovlivnit.

O produkci na desce se starali např: So Drummatic, Mateo a dokonce i 7inch, který je známý ze spolupráce s The Gamem a Lil Waynem. Co se týče spolupráce v podobě featuringů, nedočkáme se žádného jiného rapera, než VNMa, ovšem pro změnu ale můžeme slyšet zpěváky jako např: Tomson, Wozzo, nebo Marysia Starosta. Album nevyšlo nijak jinak, než pod Prosto labelem a již nyní, pár dní po premiéře se pyšní 2. místem v žebříčku prodejnosti na stránkách Empik.com. K albu již vyšly dva klipy, které můžete shlédnout níže a chystá se i třetí. Všem tuto nevšední desku doporučuji. Nebudete litovat a nezapoměňte si zakoupit originální nosič, jehož kvalita je mnohem vyšší, než když si desku stáhnete.

 



 

 

přečteno: {hits}1345{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory