čtvrtek, 05 leden 2012 14:43

T-Pain - rEVOLVEr (2011)

Written by  D-Toc

Faheem Rasheed Najm, který je známý spíše jako T-Pain, kterého můžeme znát jako zpěváka, textaře, rapera, herce, který je momentálně upsán pod Young Money Entertainment. Z historie se hodí říct, že jeho debutové album, které bylo vydané v roce 2005, se jmenuje Rappa Ternt Sanga. Po něm následuje v roce 2007 Epiphany, a rok na to vydal Thr33 Ringz. T-Pain je též držitelem dvou cen Grammy. A 6. prosince vydal své dlouho očekávané čtvrté studiové album s názvem RevolveR.

A právě dnes, kdy všichni odpočíváme a připravujem se na ten rok nový, se nyní kouknem na T-Pain a co nám nabídl. Hned první track s význačným názvem Bang Bang Pow Pow do nás dodá velmi energie a hodně baví avšak možná jedna tu věc nebude sedět a to Lil Wayneova sloka, která byla doslova napsaná na koleni a je tak i podaná.

Přes to je toto kvalitní track a následující track Bottlez s hostujícím Detailem na energičnosti nepolevuje. Překvapením, které je pro uši docela přijatelné a pro vyznavače klasiky typu Wu-Tang Clan s Hip-Hopem nesouvisející ,je houseově naladěná věc It´s Not You (It´s Me) kde hostem je téměř všude dominující Pitbull. Tímto T-Pain chce oslovit širší spektrum posluchačů a narozdíl od jiných toto zní dobře, a to i samotný příběh, kdy on své pomyslné slečně dává sbohem a hodlá si užívat.

Track Default Picture přišel docela vhod. Příjemně naladěný RnB track, o trochu klišé tématu nešťastné lásky, nám může ukázat, že T-Pain je opravdu zpěvák a ne někdo, kdo stále používá ve velkým AutoTune. Pecku 5 O´Clock s vysamplovanou Lily Allen a rapujícím hostem Wiz Khalifou nemusíme představovat a taky přeskočíme Sho-Time (Pleasure Thang) a máme tu Rock Bottom,... ale, je tu něco špatně, T-Pain asi nepromyslel trochu tracklist a máme v pořadí třetí silně emotivní téma, které ty míň otrlé může uspat. Pokus o oživání který má co do sebe je Look At Her Go s Chris Brownem. To člověka probudí a je tady zajímavé slyšet Chris Browna jak zpívat tak i rapovat s trochou AutoTune, což dvakrát, alespoň u Chrise nesedí.

Po Mix´d Girl, které bude lahodit uším všech slečen a suverenního I Dont Give A Fuk (ano, opravdu Fuk), tu máme silně emotivní RnB pecku, u které můžeme můžeme slyšet Mr. AutoTune bez téměř použití AutoTune opravdu zpívat a musíme uznat, že opravdu umí. Pokuď T-Painea máte zařazeného jako spíše rappera, tak po tomto tracku, který je chytlavý až za srdce, ho zařadíte do škatulky "pravý RnB zpěvák". Podat příběh o rozchodu ze strany jeho bývalé tak silně,... musíte si poslechnout sami. When I Come Home je spíše popová věc, ale po "dojáku" toto oživuje atmosféru tak jako Best Love Song s Chris Brownem.

Na závěr, pokuď nemáte iTunes Deluxe Verzi, si můžete poslechnout pro změnu více taneční Turn All The Lights On s Ne-Yo, kde jak T-Pain tak i Ne-Yo dávaj do toho všechno a je to opravdu silně znát! Z třech bonusových tracků určitě stojí za poslech Nuthin, s dvěma hosty a to Detailem a E-40. T-Pain zde se vší vervou rapuje a král Hyphy E-40, zde dokazuje, že sem pasuje. Pokuď celé album shrnem, do jednoho celku, tak můžeme pozorovat pár zajímavých věcí. Můžeme zde vidět vývoj umělce, který dřív začal jako rapper a naučil se zpívat, ale také vývoj člověka, protože tentokrát T-Pain na tomto počinu pracoval 3 roky a je to silně znát. Co by se mu dalo vyčíst je určitá monolitost skrz celým albem. AutoTune mu neberem, avšak místy se použít nemusel a víme, že i bez něj zpívat dokáže. Ale to je T-Pain, nic pro skalní fanoušky tvrdých věcí, buď budete milovat a nebo nenávidět. 3,75 z 5.

 



 

 

přečteno: {hits}1190{/hits} krát

Read 3140 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory