pondělí, 18 únor 2013 15:18

Foreign Beggars budou 3. 4. řádit v ROXY! Featured

Written by 

Dva roky po své tuzemské klubové premiéře se do Prahy znovu řítí tříčlenné britské tornádo Foreign Beggars! Divoká partička pověstná neskutečně živelnou show, která se od svých začátků v roce 2002 vypracovala z hip hopového undergroundu do absolutní špičky moderního elektronického crossoveru, k nám tentokrát dorazí v rámci svého evropského tour k loňskému albu The Uprising. Ve středu 3. dubna v ROXY nás tak čeká hodně velká divočina, která zvedne tep i těm největším flegmoušům. Těšte se na hip hop, grime i dubstep! Těšte se na masakr made in UK, kterého se nebudete moci nabažit!!

O kvalitě živých show Foreign Beggars, které jsou po právu považovány na svébytný fenomén, kromě nadšených reakcí na jejich dvě vystoupení na festivalu Hip Hop Kemp (2010 a 2012) vypovídá to, co o nich napsali pořadatelé jejich předchozího koncertu v Praze.

"To, co se děje na koncertech Foreign Beggars, není normální, není to pro děti, kardiaky ani epileptiky, protože pěna od huby tam jde i jinak zdravým jedincům. Když vezmou Foreign Beggars stage útokem, je to jak volání divočiny. V publiku probouzí nutkání se strašně potit. Probouzí zvířecí pudy. V kotli se vaří lektvar na totální party nirvánu. Sběrači se krčí v koutě, zatímco lovci šílí v divokém tranzu v mocném mosh pitu, jako by se válčilo o poslední kotletu…"


O hudebních kvalitách tria, které se dalo dohromady v roce 2002, pak pro změnu svědčí pět regulérních studiových alb (Asylum Speakers /2003/, Stray Point Agenda /2006/, Asylum Agenda /2008/, United Colours of Beggattron /2009/, The Uprising /2012/), jednu remixovou placku (Beggatron Remixed /2010/) a několik mixtapes i jejich společná tour s The Prodigy, Snoop Dogem nebo Wu Tang Clan. Kromě toho mají Foreign Beggars na svém kontě také celou řadu velezajímavých kolaborací s předními jmény současné elektronické scény. Namátkou můžeme zmínit třeba společnou pecku Contact s nizozemskými d'n'b / dubstep měňavci Noisia, jejíž klip ma na YouTube takřka 8 milionů shlédnutí nebo loňský dubstepový nátěr Still Getting It, který FB spáchali společně se Skrillexem.

Jinými slovy Foreign Beggars prostě jedou. Potvrzují to každým dalším releasem i každou live show, které jsou ne nadarmo svou energií a nábojem přirovnávány k heavy metalovým koncertům. Jejich mix grime, dubstepu, d'n 'b a rapu na současné scéně opravdu jen těžko hledá konkurenci, což je další z mnoha důvodů, proč si jejich koncert nenechat ujít. Právě v klubu má totiž tu největší sílu! V ROXY tomu 3. dubna nebude jinak…


FOREIGN BEGGARS (UK) @ ROXY

Live: Foreign Beggars (UK) - The Uprising European Tour 2013

Termín: 3. 4.

Start: 20:00

Předprodej Ticketpro a Ticketprotal 330 czk + poplatky, v NoD každý všední den od 16:00 do 20:00 350 czk.

 






Zajímavé odkazy:
Foreign Beggars: http://www.foreignbeggars.com/
FB Event: http://www.facebook.com/events/545645182136087
ROXY: http://roxy.cz/

 


 

 

 

přečteno: {hits}1868{/hits} krát

13

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory