úterý, 08 listopad 2011 14:12

Recenze: Styles P. - Master of Ceremonies

Written by  D-Toc

Kdo se orientuje v U.S.A. mainstream scéně, tak jméno Styles P určitě párkrát slyšel, i když ne tak často jako třeba Jadakiss, Swizz Beatz nebo DMX. Ano Styles P, jejich homie ze stáje Ruff Ryders, odkuď pocházejí zmínění vydal v začátkem října dlouho očekávané album "Master of Ceremonies", neboli "MC".

Toto album má za cíl osvětlit posluchačům kdo on je, že on je právě MC a jaký by měli dnešní rádoby MCs být. Na album se čekalo poměrně dlouho a nakonec jsme se dočkali officiálních 12 tracků, na kterých můžeme slyšet zajímavé hosty, například své parťáky Jadakiss a Sheek Louch ale i také velikány na majku, kteří jsou též MCs, jako jsou například Busta Rhymes, Rick Ross, Lloyd Banks nebo Pharoahe Monch.

A aby nebylo album monotónní, tak si také pozval též tyto umělce: Pharrell, Aja, Rell a Avery Storm. A jak zní samotné album? Pojďme na to!

Většinou první track má být tím, který má Vás navnadit na vlnu celýho alba, většině umělcům se toto daří... Jenže Styles P. toto nevychytal. Lehce nahulený song, který je nečekaně svižný, hned zarazí ve dvou věcech. Instrumentálně to nesedí a Avery Storm je trochu mimo, ale snaha byla. Po druhém poslechu je Vám ale vše jasné a pochopíte pointu tohoto alba.

Jak řekl jeden moudrý muž, moudro se neukládá ve slovech, ale v tom, jak se použijí. Ano, toto album je spíše silné po textové stránce, jak můžete slyšet hned v druhém tracku, který je atmosfericky temný a zde Styles P a Lloyd Banks Vám radí, nezahrávejte si s nima! V následujícím tracku I´m A Gee Vám Styles P. nechává nahlédnout do svého života, a jak říká název, chce vám říct, za pomoci solidního výkonu vokálisty Rella, kdo on je. Velmi podařené je též poněkuď temnější Ryde On Da Regular, kdy zamakal i na něčem, co mu dříve dělalo problém a nyní to v jeho podání zní dobře a to refrén. O tom, že bychom měli věřit sami sobě a mít naději nás chce přesvědčit ve velmi dobře znějící věci Keep The Faith. Zde si pozval zpěvačku ze stáje Ruff Ryders Aju, no a výsledek? Vše sedí na jedničku!

Číslo 6, polovina alba a dlouho jsme neslyšeli žádného hosta, který by nám podal ruku k dílu a oživil atmosféru. Pharoahe Monch v tracku Children? Možná, spíše to bude Street Shit na kterém je hostem jeho parťák Sheek Louch. Track o ulici, o tom jak to chodí se znechucením vůči značkám Louis Vuitton, Gucci, Prada. Oběma toto téma sedí. Za zmínku určitě stojí Harsh (zde jsou hosty Rick Ross a Busta Rhymes), velmi sebevědomá nálož s jeho druhým parťákem Jadakissem Its OK a nakonec též velmi chytlavá věc s název Uh-Ohh, na které můžeme podruhé slyšet Sheek Louche.

Abychom album shrnuli, tak je si zde potřeba vyjasnit to, že tento počin není pro každého. Řádky jasně říkající pravdu bez žádné omáčky kolem, podtržené instrumentálně na dobré úrovni. Avšak někdy to místy pokulhává či skřípe a po chvíli si říkáte, jestli tomu něco nechybí. Nechybí, pouze Styles P. je svůj, je MC, který podle mého vydání alba "Master of Ceremonies" poněkud uspěchal. Avšak toto nevadí, od nás sklízí pozitivní ohlas.

 

 

 

přečteno: {hits}1066{/hits} krát

Read 3612 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory