úterý, 22 listopad 2011 16:48

Recenze: Ludacris - mixtape 121 Gigawatts

Written by  Nara

Není tomu tak dávno, co jsem psala, že Ludacris pracuje na svém osmém studiovém albu, který ponese název Ludaversal a spatří světlo světa koncem tohoto roku. Ale než k tomu dojde, máme tu jeho slíbený mixtape 121 Gigawatts, který měl být vydaný jako "před-albový" dárek pro jeho fans.

Než se začnu zabývat jednotlivými tracky z tohoto mixtapeu, bylo by na místě vysvětlit rozdíl mezi albem a mixtapem, jelikož si myslím, že mnozí tyto dva pojmy zaměňují. Narozdíl od alba, mixtape nemusí být ukázkou toho nejlepšího a maximálního od daného umělce, jde spíše o průměrnější tracky a na takovém projektu se pracuje výrazně kratší dobu. Laicky řečeno, se také na mixtapeu často vyskytují remixy cizích tracků či nahrávky na "neoriginální" instra. V USA běžná věc, kterou dělá v podstatě každý.

Byl Ludacrisův mixtape opravdu dárkem a jak naladil na chystané album? Jdeme na to. Prvním trackem je intro, živé přívítání, které v prvních sekundách dokáže překvapit hlavně kvůli stylu instra. V tomto duchu pokračuje i druhý track "Save It For Another Day", to vás rozhodně naladí na poslech dalších tracků. Třetím je " Rich & Flexin", který začíná krátkým úryvkem jednoho ze starších songu Justina Timberlakea, v prvních sekundách to překvapí, některé z vás to možná zarazí, ale rychle na to zapomenete, protože zbytek tracku je přímo energickou bombou. Není se čemu divit, protože právě na tento track si Ludacris pozval jako hosta Wacka Flocku. Co dodat? Crazy track v kombinaci s rychlým instrem a s typickou Ludovou flow nemůže podlě mě zklamat.

Dále tu máme " Muthafucka Can You Buy That" opět živé, energické. Můžu říct, že co do rapové techniky, se tu Luda opravdu předved. Ikdyž samotný track je zase spíše takový úlet, nic extra vážnýho co do smyslu textu, je to rozhodně chytlavý. Kdo si oblíbil jeho poslední vydané album " Battle of the Sexes", určitě si tyto první tracky oblíbí. Dále následuje pátý track, který se od prvích čtyř naprosto liší. Mě osobně zaujal nápad, jelikož je to track a la snippet, sestavený ze starších rapových tracků. Také se podle toho jmenuje " History lesson" . Co tam máme dál? Šestý track s názvem "Bada Boom", ikdyž instro tempem moc nezpomaluje, tento track se svým stylem rozhodně liší od první části mixtapeu. Další track, který jeho fanoušky nemůže zklamat, neboť je to opět něco, co se od něj víceméně očekávalo. Po tomto tracku následuje " Say It To My Face" , řekla bych typický Ludův "jižanský" styl, pohodový houpavý jenodušší instro,výraznější namyšlená flow a vypracovaná technika. Zde si jako hosta pozval Meek Milla. Co dodat víc?

Jdeme dál. Osmým trackem je " I Aint the one" ,kde je na featu 2 Chainz. Tento track mě dvakrát nezaujal, ale obecně vzato nemůžu říct, že je špatný, spíše po předchozím povedeném tracku tolik nezaujal. Dále následují dva tracky, kde na jednom je jako host Gucci Mane a na druhém Rick Ross " Shake and Fries" a " Do Sumthin Strange". Ikdyž opět oba tracky nejsou špatné, začínají chvílemi trochu nudit, jelikož se pořád podobají těm předchozím. Předposlední track " Im on Fire" s Big KRIT mění styl co do instra. Je to pomalejší , pohodovější a melodičtější track s sexuálním nádechem. Opět pro něj typická věc. A poslední track aneb " What U Smokin On"? Na featu je Wiz Khalifa,opět pomalejší oddechovější track. Příjemný závěr celého mixtapeu. Abych to shrnula, myslím si, že jako mixtape je to opravdu kvalitní počin. Rozhodně žádný track nezklamal a Ludacris předvedl to, co od něj jeho fanoušci očekávají. Jesltli toto mělo být naladění na jeho album , tak se káždopádně na Ludaversal těším. Poslechněte si tracky níže, a udělejte si vlatsní názor. Já osobně to hodnotím na 9 z 10ti.

 


přečteno: {hits}1088{/hits} krát

Read 3724 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory