čtvrtek, 12 leden 2012 18:36

Rozhovor: Sentex Featured

Written by 

V dnešním rozhovoru jsme vyzpovídali rappera, kterej si říká Sentex. Rapuje už nějakej ten rok a tak jsme se zeptali jak na tom byl v tom posledním a co plánuje na rok letošní…


Čau, čau. Jak se ti v novém roce vede? Máte u Vás sníh? Podnikáš nějaký speciální zimní aktivity?
Zdravím! Nový rok pro mě nezačal nějak extra pohodlně – nějakýho dobráka hřeje moje peněženka, jinak vše ostatní jde podle plánu. Sníh u nás je i není. Aktivity? Jasně, občas chodím sáňkovat.


Jak bys hodnotil uplynulý rok 2011? Co ti přinesl zajímavého a co si naopak zajímavého vyprodukoval?
11ka byla pro mě docela pozitivní. Vyšla mi spousta spoluprácí, dal jsem do kopy vlastní studio a poznal jsem několik fajn lidí. Každopádně bylo a je pro mě velkým úspěchem to, že po vydání skladby „Měl bych snad?!“, kde mi vyčaroval sloku Delik (MojaReč) a hudbu Fosco Alma (MAAT), vyšlo ven několik článků na webech, kupříkladu na Bbarak.cz, MafiaRecords.cz a myslím, že se to objevilo i na Crackers.cz + tuto skladbu hráli na internetovém rádiu HipHopStage.cz a má poměrně velké shlédnutí za krátkou dobu!

Považuješ rok 2011 za úspěšný?
Jak jsem řekl, rok 2011 mi přinesl několik menších „splněných snů“ a pozitivních věcí. Nemůžu si stěžovat.


S kým vším si za ten minulej rok stihnul spolupracovat a s kym se ti spolupráce líbila nejvíc?
Za minulý rok vyšly singly s lidmi, jako jsou: Fosco Alma, Delik, Taifun, DJ Opia, El Murdo, Irena Karasová, DJ Jamal, Carmelo a Ondřej Žatkuliak, kterému patří velký dík za to, že jeho skvělá práce, co se týče mixu a masteru, dodává všem skladbám perfektní zvuk a celkové znění! Se všemi těmito lidmi proběhla domluva a vše kolem hudby perfektně a jsem rád, že jsem je poznal!


Vidíš ve své tvorbě nějakej vývoj? Jak bys ho definoval?
Začal jsem s hudbou ke konci roku 2007 a myslím si a doufám, že ty všechny přešlapy a začátky jsou za mnou (i když některé starší skladby z roku 09 mají i přes 100 000 shlédnutí). Celkem nerad se k nim vracím, ale to asi každý. A věřím, že posun jde v současné tvorbě slyšet. Celé bych to shrnul tak, že malej panchart dostal možnost, napsal, nahrál, chytl se toho, vychází to a teď tím ten velkej panchart žije.


Co plánuješ na rok 2012? Máš nějaké konkrétní cíle, které by jsi chtěl dokázat?
Největším cílem a prioritou je pro mě sehnat ochotný sponzoring, stočit kvalitní placku a vyndat ji ven. Každopádně aktuální věc je to, že dělám na novém singlu, kde se mi o skvělou produkci postaral Smart (Gramo Rokkaz, DMS), která by měla vyjít co nejdřív. A osobně si myslím, že je na co se těšit! Plus, je jedna jistá věcička s DJem Fattem!


Jeden z posledních tracků které si vyndal na světlo je pecka “Dokud” na který si spolupracoval s producentem Carmelo. Jakej pecka sklidila úspěch? Jsi spokojenej?
Skladba „Dokud“ je vnitřní věc - poděkování. Původně jsem ani neměl v plánu to dát ven, ale pustil jsem to pár lidem a ty to bavilo. Vydal jsem to a ani nijak extra nerozšiřoval – nechal jsem to prostě volně. Každopádně na skladbu byly kladné ohlasy a záporné asi jen toho typu, že je skladba krátká. Já jsem za tu minutu a půl řekl vše, co jsem chtěl a splnilo to účel, takže spokojenost.


U tvých tracků se začíná objevovat jméno STX Records, co nám k tomu prozradíš?
STX Records je můj vlastní „projekt“. Začalo to dynamickým mikrofonem v dětském pokoji a rozrostlo se to ve velkou místnost, kde stojí nahrávací kabina, bliká spousta světýlek, je teplo od techniky a vznikají všechny tyhle skladby.


Co nějaký koncerty? Plánuješ v roce 2012 nějakou živou produkci?
Akcí bude určitě několik a hned tu mám jednu čerstvější a to, že cca 24. 4. v Sokolově – v Kinokavárně Alfa, uslyšíš naživo Tafroba, Sentexe, Jay Diesela, Rushe a The Unique! A na léto chystám – plánuji vlastní Open Air.


Oukej, budeme se těšit. Teď máš možnost poslat nějaké pozdravy, větu na závěr...
Díky Tobě za rozhovor. Zdravím všechny čtenáře BeatLife.cz a díky za všechnu energii, kterou mi vrací všichni, co poslouchaj moje věci a baví je to! Sledovat a dostávat novinky můžeš na nové FanPage na FaceBooku, kterou najdeš klasicky pod „Sentex“. Díky moc a čekej, že přijdou velký věci.Weeyy

přečteno: {hits}1201{/hits} krát

Read 3189 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory