sobota, 14 leden 2012 15:48

Rozhovor: Febio Featured

Written by 

Rozhovor s MC Febiem. O tom jak je, bylo a jak by mohlo být….


Jak se máš, jak ti začal novej magickej rok 2012, kde jak si oslavil silvestr?
Čau vždycky by mohlo bejt líp ale jinak se mam dobře. Novej rok sem přivítal na Strahově v jedničce a můžu říct že to za to stálo. Atmosféra tam byla opravdu živá :)


Fajn. Účastnil jsi se nějaký produkce nebo sis to tam šel užít jenom jako návštěvník?
HH.I když jsme po půlnoci už byly dobře haj tak jsme přivítaly novej rok s mikrofonem v ruce a lidi byly super nálada taky ....co víc si přát


Jak vidíš rok 2011? Co jsi v tom minulém roce vyprodukoval zajímavého, kde a s kým?
Rok 2011 pro mě byl celkem velkej boj ať už v hudbě tak i v životě protože to má celkem dost společného a hledal jsem sám sebe zkoušel jsem různý styly a objevoval pravej pohled na svět protože jsem před tím žil spíš jen ve svém světě. Každopádně jsem zůstal věrnej myšlence se kterou jsem začal a zvolil si stranu oldschoolu protože správnej bassovej našláplej beat mi otevře hlavu a rýmy se píšou samy.


Pravidelně se účastníš / pořádáš akce Jamasterap v pražském klubu Cross. Jaké to je být pořadatelem takové akce? Co všechno to obnáší? Považuješ Jamasterap za úspěšnou akci? Kolik tak průměrně přichází návštěvníků?
Ja začal pořádat párty protože v době kdy jsme nabíraly skills nám nikdo nevyšel vstříc a nechtěl jsem se někomu vnucovat a zase jsem nabíral zkušenosti jak to všechno chodí a teď hrajeme aktivně min. jednou za měsíc protože furt makáme a většinou na každou show máme novej track .Jamasterap dělám přesně pro lidi co nemaj moc možnosti ukázat svůj talent a poznat i staršií a zkušenější rapery. Celkově to tam probíhá vždy v super atmosféře MCs ukážou maximum a lidi se baví takže učel to splnilo a považuju to za úspěch kterej budu pořádat dokut bude o tu akci zájem. :)


Na přelomu roku jsi poslal ven klip "Pohled jasnej" ve kterém jsi k vidění společně s kolegou WeedManem. jak jste se dali dohromady? Šlape vám to? Co připravujete nového? Kdy bude nějaká deska?
Crew jsme držely nad vodou ze Smoukem ale furt to bylo na půl protože na stagi sem musel stát sám.
Proto jsem hledal mladou sílu ale každej furt jen mluvil mluvil ale skutky žádný každej se lituje atd. Weed přišel jako amatér kterej sotva dával freestyle.
Tak jsem si ho vzal do parády a vysvětlil že myšlenka rapu nejde dělat na půl buď všechno nebo nic.
Proto už rok doma pilujeme, jamujeme, skillujeme a teď nastupujeme s našim dílem. Klip je důkaz toho že do toho už jdeme na plno.
Je to domácí produkce a když dám na ohlas lidí, tak se nám povedla. CD + novej klip bude venku během měsíce max. dvou. Slibovaly jsme, že do konce roku ale nový pecky furt přibývají a chci aby to za to stálo.
Takže se máte na co těšit :)


Kdo ti (vám) dělá instrumentálky?
No nechci na nikoho házet špínu ale vetšina producentů leze do prdele těm klasikám co už jsou rozjetý a novou kref nikdo nepodpoří.
Naštěstí mi to došlo v čas a začal jsem se učit tvorbu hudby. Žádny návody, žádný videa na youtube jako workshop. Prostě mě bavilo na všechno klikat...
Teď už vím na co sáhnout, v PC mám snad tisíc instrumentálu, ale je pravda, že třeba jen deset z nich kdy použiju .Album, který teď chystáme bude celkově produkovaný ode mne, ale příští album už budu investovat a nakoupím beaty od profi producentů.
Ale styl nikdy nezměním. Buď si s tím pohrajou a nebo si asi doživotně budu dělat beaty sám :D



Co považuješ za svůj největší úspěch minulého roku 2011 a co bys chtěl dokázat v tomto roce 2012?
Největší úspěch pro mě asi je Jamasterap, protože z lehkovážný myšlenky vyrostla akce, která už je zaběhlá a má dost do sebe .Spoustu Mcs se tam už vystřídalo a myslím si, že si i dost odnesly. Tedď 22.1. bude 9tý pokračování a ukážou se tam jihlavský MCs jako afaRastafa, Fil a další ... A čeho chci tento rok dosáhnout? Nahrát CD, který nás bude prezentovat a ještě alespoň jeden nebo dva klipy ..


kde nahráváš svoje tracky?
Nahrávaly jsme doma, ale zjistily sme že je to ztráta talentu, protože nekvalitni mikrofon nevezme celkovou strukturu hlasu a nemá to žádnou dynamiku .Nahrávaly jsme v Urban Traffic records, ale zase jsme došli k tomu, že pro naší pouliční tvorbu nám stačí menší kvalita a něměly sme zas tolik financí. Takže sme padly do náručí Repro studiu, kde nahráváme skoro každý den.Všichni se tam známe a vždy je každý track novej zážitek :) Jediný co mě upřímně štve na studiich, že všichni tlačej čas. Myslim si, že pecka co se bude nahrávat celý den bude mít vetší úspěch než pecka splacaná za půl hodiny.



Máš nějaké cíle, které bys s roce 2012 chtěl dosáhnout?
To je jasný. Chtěl bych auto, byt, nějakou pěknou a milou slečnu a začít už konečně žít po svym a využít svuj zlatej věk ....a můj velkej sen nebo spíš cíl je si zahrát na hip hop kempu a třeba se to nějakej rok splní :)


Co od roku 2012 očekáváš? Mylíš že skončí svět? :-D
Tenhle rok očekávám bude dost převratovej. Dost lidí půjde nahoru, dost lidí půjde dolů. Bude v tom pořádnej bordel, ale bude spousty možností pro lidi co nikdo nepustil ke slovu ...lidi už maj dost mrvení hip hopu a proto si myslim, že se rap vratí zpět do kolejí co tu začaly generace přednáma.


Kdy tě budeme moct vidět na nějakém dalším živém vystoupení?
Každý měsíc mě můžete vidět na akci Jamasterap v clubu Cross. Tento měsíc to je 22.1. kdy dávámem show ješte s dalšíma dobrejma kapelama a vstupný je zdarma. Jinak 27.1 hrajem v Trutnově v clubu Staré buky a 28.1 hrajeme v Praze v clubu Červ na benefici pro psí útulek. Informace sledujte na Fb stránkach Bastards crew!

přečteno: {hits}1204{/hits} krát

Read 3039 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory