pátek, 20 leden 2012 11:06

Rozhovor: Lukrecius Chang Featured

Written by 

Dalším rozhovorem tohoto týdne je několik zodpovězených otázek od Lukrecia Changa! Lukrecius je raper, kterej se na scéně pohybuje už řadu let a tudíž ho netřeba nějak více představovat….


Ahoj, už jsme se přehoupli za polovinu prvního měsíce nového roku. Jak se máš, jak si prožil začátek nového roku a co jsi v těch dvou prvních týdnech už stihnul?
Zdravím tě. Jo mám se fajně. Docela jsem se rozjel hodně času teď trávím ve studiu a natáčím svoje songy na album. Rozjela se velká práce i na našem projektu Skyscraper a s klukama pořad něco vymýšlíme.


Jedním z posledních tracků, na kterých je možné tě slyšet je Hustler, který jsi natočil společně s Hugo Toxxem. Kromě zvuku jste z nahrávání téhle pecky rovnou udělali i video záznam, který je ke shlédnutí na youtube. Jak natáčení probíhalo, kde a kdy?
Ano tenhle singl je z mého připravovaného alba. Začalo to tak,že jsem oslovil beatmakera DJ Feriho ať mi udělá beat na míru a taky se tak stalo. Napsal jsem text - Hustler - a oslovil jsem mého super kámoše Huga, jestli by semnou udělal tuhle pecku. Napsal že ano. Tak jsem čekal na správnou chvíli, kdy se vydam do Prahy ,a natočíme to společně. Nahrávání bylo ve studiu Jižák. Byla to pro mě fakt skvělá zkušenost, protože jsme zvyklej na studio Digaz..))) Během natáčení už běžela kamera, takže jsme už natáčely klip. Pro něj jsme pak ještě udělali pár záběru, které se povedly a byly přirozené. Celkově se o mix a mastering postaral Digaz a kamera, střih - Youdunknow Tv, kterým velice děkuji za fajn práci.

Jak vidíš rok 2011? Co všechno jsi vyprodukoval, kdy, kde a s kým?
2011 byl docela kreativní. Začalo to tím,že jsem založil svůj Officialní web lukreciuschang.cz a tím jsem rozjel svoje osobní věci jak jsem chtěl. Různě jsem začal spolupracovat z různýma webama a proběhli i nějaké rozhovory, které probíhají stále. Pak mě oslovily z ČT 1, na rozhovor byl jsem velice překvapený, a tak jsem je pozval do mého soukromého života a ukázal jim co umím. Také jsme nahrály s klukama dva songy, které myslím, že se fakt povedli - Hip-Hop nás neživy a Je nám to jedno.
Taky jsem se moc těšil na mixtape, který vyšel ke konci roku DJ Doemixxx Drive or Die. Tem mi udělal velkou radost.

Vrátím se ještě na chvíli k dokumentu Šitkredit, na jehož tvorbě jsi se podílel. Jak je to s ním je nyní, po určitém časovém odstupu? Máš představu o nějakých konkrétních číslech nejenom o sledovanosti, ale i o efektu, který případně dokument přinesl? Znáš nějaké pokračování příběhu lidí, které dokument ukazuje?
Tenhle dokument je opravdu skvělý a moc jsem jsi užil nejenom celý ten průběh natáčení, ale i potom premiéru a různé přednášky kolem toho. Jsem na to velice hrdý, že v tomhle dokumentu hraju. Ale lidi se podle mě nepoučí třeba viděly ten film, ale stále dělají ty stejné problémy. A ještě tahle dnešní doba je v prdeli. Úplně každý jen hrabe pro sebe a nikdo nikomu nic nepřeje.

Jak se to má s Vaším labelem Skyscraper? Je něco co bys o aktuálním děním v labelu mohl prozradit?
Momentálně jsme předělali celý web, a přidaly se k nám další lidi jako Domací Inkognito, Mikec a Kamera - Majky.. Pravě jsme dotočily další věc, kterou brzy vypustíme ven. Naše plány jsou takové,že chceme udělat společné album a pak chceme rozjet Live Show. Také různé věci co k tomu patří, jako třeba vlastní trička, produkce a nové talenty.

Jak je to s tebou připravovanou deskou Jedinečný vol.2? Jak jsi s ní daleko, znáš už nějaký konkrétnější termín, kdy desku pustíš ven?
Termín ještě nemám žádný, ale určitě to chci vypustit ven v létě se vším všudy jak má být. Poučil jsem se z první desky co bylo špatně atd. Teďka už vím jak to chci celé udělat. Na albu bude asi cca 13-14 věcí.

Co považuješ za svůj největší úspěch minulého roku 2011 a co bys chtěl dokázat v tomto roce 2012?
Velký úspěch pro mě bylo vystupovaní na Miss Fashion a natáčení s ČT 1. Tenhle rok určitě album a spolupráce z SK Label. Taky bych se chtěl pro svůj dobrý pocit vrátit zpátky do ringu. Mám v plánu natočit pár video klipů a na tom budu makat asi nejvíce.

Kde nahráváš svoje tracky a jak takové nahrávání probíhá?
Tak všechny svoje dema nahrávám u Pavla Baara, pak si to poslechnu a hledám svoje chyby. Pak se objednám u profi studia Digaz tady v Karviné a jdu nahrávat. Digaz mi dělá kompletně celou práci, mix a mastering. Občas mi děla mix i Pavel Baar a až pak to zanesu do studia. Někdy to moc kombinuju, ale to už k tomu asi patří..)

Máš nějaké cíle nebo plány, kterých by jsi v roce 2012 chtěl dosáhnout? Chystáš pro svoje fanoušky nějaký novinky kromě připravované desky Jedinečný vol.2?
Tenhle rok bude pro mě hodně zajímavý. Docela se těším na desku, jak na to lidi budou reagovat. Určitě si buď každý vybere ten svůj song nebo to album zahodí a rozbijou. Všechny věci budu házet na můj web. Tam bude celá tahle zábava k poslechu a k vidění.

Jeden z tvých posledních koncertů byl v Praze na akci Rasismus je piča. Kde tě v nejbližších dnech bude možné zase vidět na živo?
Jo tahle akce byla docela v pohodě. Zatím je všechno v jednání takže sám nevím, kde bude koncert, ale pokud bude určitě se to dovíte.

věta na závěr:
Všem hodným lidem co mají srdce na pravém místě přeju hlavně zdraví a peníze. A všem darebákům to co si vždy zaslouží - nakopat do prdele. Děkuji za rozhovor. Peace

http://www.lukreciuschang.cz/

www.bandzone.cz/chang



http://www.youtube.com/user/LukreciusChang

přečteno: {hits}1224{/hits} krát



http://www.youtube.com/user/LukreciusChang

Read 3786 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory