sobota, 21 leden 2012 14:28

Zeměvzduch na rozhovoru, MVP před kamerou v novém videoklipu Featured

Written by  Ecko

Původně jsem vám měl v plánu přinést pouze rozhovor s partou Zeměvzduch, která ke konci loňského roku dala svojim fans jako předčasný vánoční dárek zdarma ke stažení mixtape „Fake No More“. Pokud ale sledujete dění okolo této crew trochu více, víte že Regie tvoří společně s pražákem Saxem také duo MVP.

Venku už mají první CD, což sice není žádná novinka ale novinkou zajisté je videoklip na skladbu „Music“, kterou prvotřídním scratchem okořenil DJ Trusty. Vše se nám krásně sešlo v jeden den, takže proč „nezabít dvě mouchy jednou ranou ne“? ZeměVzduch (Regie, Bee) už dávno není jen lokálním přízrakem Českých Budějovic, ale stal se z nich jeden z nejskloňovanějších pojmů na domácí rapové scéně, rozhovor byl proto jen otázkou času. Jsem rád, že vám ho můžeme přinést právě teď, ruku v ruce se zmiňovanou video novinkou ...


Zdravím, uběhli necelé dva měsíce od vydání vašeho mixtapu „Fake No More“. Do toho klasické hektické období, vánoce, konec roku atd... Jak jste se s tím vším vlastně vypořádali? Je pro vás leden konečně odpočinkovej měsíc nebo jste se rovnou vrhnuli na další tvorbu?
Abych řekl pravdu, dojídáme kakaové košíčky, perníčkové sněhuláčky a u toho připravujem nový tracky co ti zlomí tvoje Rosignol běžky, který jsi objevil pod stromečkem.Jsme u toho hodně v pohůdce...

Mixtape vyšel ven pod značkou Ty Vole? Jak vlastně tento label vzniknul? Říkám to správně, pokud tvrdím že jsou to ZMV, Sax a DJ Trusty? Jak jste se vůbec dali dohromady zrovna s těmito pražskými „Inside hráči“?
O vzniku labelu „Ty vole?“ by ti toho řekl určitě víc Trusty, což je jeho duchovní otec. Se saxem spolupracujeme už delší dobu, ale jak dlouho přesně ti neřeknu, protože jsem o vánocích spálil spoustu františků...

První video jste natočili na skladbu „Nebezpečnej náklad“, což je intro tohoto mixtapu. Proč právě tato věc? Přijde vám jako nejsilnější nebo nejchytlavější z celého tapu? A co drahé BMW v tomto videoklipu? Koukal jsem, že na diskuzích leží pár lidem v žaludku, že není vaše, že je to poza a podobně. Máte jim k tomu co říct?
Co se týká tracku „Nebezpečnej náklad“ je to pro nás srdeční záležitost, témata jako psaní, party, jih, erotično a dobrá nálada nám jdou pod naše krátce střižené fousky a režiséra tahle laťka taky bavila, proto po krátké domluvě v blíže nespecifikovaném hambinci byla ruka v rukávě, ale věř, že to určitě není klip poslední. Dále k tvojí otázce ohledně luxusního vozu německé provenience, to že zapojení tohoto vozu do videa zvedne vlnu negativních reakcí našich hýčkaných haters jsme počítali, takže pro nás nebyly překvapením. Dále bych chtěl vzkázat a zároveň poradit všem kdo se se svým trapným názorem na takových diskuzích podíleli, že daleko lepší než tohle auto někomu závidět je ho řídit..

Hodně mě na mixtapu baví energická pecka „Pif Paf“. Jak vás vůbec napadlo použít na refrén kus této legendární ruské básně? Můžou za to housle, v některých částech instrumentálu? Podle mě právě oni dodávají refrénu potřebnej„ sovětskej feeling“... Na konci tracku může jen hluchej přeslechnout vaší narážku na Smacka. Co vás k tomu vedlo?
To si podle mě už hloubš než krtečkova rodina po prvních mrazech... Housle v instru s ruskym refrénem toho mají společného asi jako vibrátor s biblí svatou. Jestli myslíš, že je rozumný dissit někoho, kdo patří pod stejný label jako my, což je Smackův případ, tak jsi naivní víc než DeFuckTo před deseti lety.

Zastavil bych se u tracku číslo 8. Track „Pick Up Pika“, ve kterém vám hostuje Sax a DJ Trusty, jehož cuty začínají pomalu ale jistě sekat uši. V coveru se dočteme, že original beat je ve skladbě Mac Millera - „Kool aid and Frozen Pizza“. Není to ale omyl? Tento instrumental přeci použil již Lord Finnese ve skladbě „Hip 2 Da Game“, unikla vám tato známá skladba jako milovníkům devadesátek?
Určitě neunikla, ale chybička se prostě vloudila. Díky za upozornění, je vidět, že jsi labužník jako my...

Již pár let je u nás celkem populání tzv. „němectví“. PSH mají na posledním album pecku „Všichni jsou už v Německu“, vy jste na mixtape umístili track „Alles Gute“. Ten mi ale v mnoha ohledech nápadně připomíná pecku od Penerů, k tomu šílenej vocoder refrén, myslíte s odstupem času, že to byla dobrá volba? Mohli jste například zkusit „znásilnit“ jinej cizí jazyk ne?
Text ve skladbě aleš gute pochází z doby před vznikem němectví...

Probral bych trochu vaše koncerty. Byl jsem na vaší show nedávno v Karlových Varech a bohužel jsem odcházel ze Slash baru mírně zklamaný. Podle mě zní vaše tracky o dost líp nahrané než na podiu. Na můj vkus také příliš zbytečného hypování a nic neříkajících freestylů. Je můj názor ojedinělý, nebo už jste se s tímto pohledem na vaše vystoupení setkali víckrát? Jaké máte všeobecně ohlasy na vaše shows?
Možná to bude tím, že jsme se v tom vašem splashi namrdali jak hovada hned po tom co se za náma zabouchly dveře... To co mohlo přijít jako hypování byla ve skutečnosti smrtelná křeč po litru a půl vodky.. Pokud tě nebavil freestyle, měl jsi jako každý možnost přijít na stage a ukázat lidem lepší... S pohledem jako máš ty se setkáváme zřídka kdy. Ohlasy na naše shows jsou víc než pozitivní...

Mixtape bývá dost často předzvěstí něčeho většího. Dočkáme se v dohlednu od ZeměVzduch dalšího regulérního alba? Pokud ne, jaké jsou vaše plány na letošní rok? Dávali jste si prvního ledna nějaká předsevzetí, ať už se týkají vaší tvorby nebo čehokoliv jiného?
Čekej album jak ZMV tak i MVP, čekej solovky, čekej klipy, čekej gangbang péčko s babama, plácání po prdelích a jedno veselý videjíčko jak si ladim banánek. Předsevzetí mrdáme, je čas přestat kecat a začít makat!

Vrátil bych se také k albu „Deep Throat“, které jste jako duo MVP vydali společně se Saxem. Sklidilo takovou pozornost, jakou jste od něj očekávali? Přijde mi totiž, že zatímco o mixtapu „Fake No More“ se často mluví, píše a celkově se dostal do povědomí posluchačů, je na tom CD projektu MVP přesně naopak. Je to pouze má mylná domněnka nebo je to skutečně tak?
Album Deep Throat si vede skvěle. Jestli se o jedný nebo druhý věci mluví víc nebo míň je mi tak nějak jedno. Vím, že obojí je kvalitní, záleží na vkusu posluchače ...

České Budějovice a vůbec jihočeskej rap dříve znamenal silná jména jako Dizzastarr, DeZrechts, Index a podobně. Dneska jsou přední mcs z jihu Čech v podstatě jinak zformované stálice z projektů, které jsem vyjmenoval. Roste u vás také mladá krev, která stojí za zmínku? Nebo míváte spíš pocit, že kdyby skončila stará garda, scéna by u vás vůbec neexistovala?
Určitě by nezanikla ...

Váš mixtape osobně řadím mezi to nejlepší co bylo v domácím hip hopu za rok 2011 natočeno! Jaké jsou vaše oblíbené díla ať už z českého nebo slovenského hip hopu za loňskej rok? A co letošní rok? Očekáváte nějaké zajímavé hudební projekty, na které se už nyní těšíte že vyjdou s letošním datem?
Baví nás Acme, Marta Kubišová, Čistychov a Tři sestry. Myslíme, že je v televizi málo Menšíka..

Dík moc za váš čas, určitě nemluvím jen za sebe, ale také za spoustu našich čtenářů a BL Team, když vám pošlu velké Big Up! za to co děláte do Českých Budějovic. Chcete vy něco na revanš vzkázat našim čtenářům, mezi kterými je nepochybně spousta vašich fans?
My děkujeme tobě. Chceme pozdravit a poděkovat za podporu všem fans.

přečteno: {hits}1226{/hits} krát

Read 3434 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory