pondělí, 23 leden 2012 11:56

Rozhovor: LukaLu Featured

Written by 

Další pondělní rozhovor na BeatLife.cz je tentokrát s pražským raperem LukaLu. Rozeberem rok 2011, 2012 a podrobněji třeba Nejlepší karty, Korekt!? a klip Pevně v postoji.


Čau čau, je polovina první ho měsíce roku 2012, jak se máš, jak ti začal novej rok 2012 a co už si v těch čtrnácti dnech nového roku stihnul zajímavého?
Ahoj, čau zatim sem novej rok ani nezaznamenal, když nejsem v práci snažim se skládat, nahrávat a připravit nový věci.
Takže od konce minulýho roku žádná změna v nasazení. Jinak se mam dobře, rozjíždim několik projektů. Škoda je, že od novýho roku nemá den 36 hodin aby se stíhalo všechno..


Jak vidíš rok 2011? Co všechno jsi zvládnul vyprodukovat, jak, kde a s kým?
Rok 2011 vidim jako startovací čáru, aspoň pro mě v rapu. Začalo se nahrávat a makat na kompaktnějších peckách který se dají použít na album. Vznikly důležitý věci, který jsou základem pro to co chci vybudovat. Pracuju hlavně doma v domácim studiu, kde samozřejmě náš zvuk je limitovanej, ale aby se na něm narýsovalo pár věcí stačí. Pořídil se mikrofon a výborná zvukovka MOTU za což jsem rád. Když se nenahrávalo v Modřanech se svejma u PUNKáčů ve zkušebně! Tak jsme pracovali na společnym projektu UBAL s klukama z Vršovic. Tim zdravym všechny svý lidi do Modřan a do Vršo Gino, MalinaQ, Bruxylz, Martiner, Neoto, Ztrongo, Kapitán a BZK a tak všechny kolem..


Co nám můžeš říct o pecce Korekt!?
No, že je korekt tak jako náš styl a to co přinášíme..


Jak a kde vznikali Nejlepší karty?
Nejlepší karty vznikly tak, že jsem se spojil s producentem z USA BosBeats kterej udělal několik beatů, který jsem chtěl nahrát, protože mi sedli do žánru. Takže vzniklo to na půl za oceánem a hned mi naložil další beaty do kterejch se krásně psalo a já udělal korekt, pevně v postoji a s bruxylz ber nebo neber. Většinou mě napadne téma na text hned jak slyšim instro a pak se píše samo, je to chemie když to moc lámu přes koleno a nepřijde to samo nic co má smysl nevymyslim.


Co třeba Ber nebo neber, když už probíráme tracky jednotlivě?
To byla skvělá spolupráce a pro mě vlastně první výměna po čtyřech a po dvou řádcích do který jsem se zapojil.
To mě fakt bavilo.


Většinou u svých pecek uvádíš „prod. BosBeats“ Můžeš nám o tomhle jméně prozradit víc? Máš ještě nějakého dalšího producenta se kterým spolupracuješ?
BosBeats je americkej producent od kterýho jsem si vybral první instra, protože se mi do nich dobře píše.
Má přesně tu strukturu beatu kterou hledám, ale jde jen o singly na zkoušku zatim. Chci spolupracovat hlavně s lidma z našeho sídliště a z Prahy vůbec, takže určitě čekej, že brzo přijdou jména který bys nečekal..


V polovině listopadu 2011 si poslal ven klip „Pevně v postoji“. Co bys o klipu mohl říct. Kdo stojí za jeho tvorbou, jak natáčení probíhalo, proč jste zvolili právě ty lokality, které jste zvolili atd…?
Jojo přesně 17.11. 2011 jsem vypustil věc s příznačnym názvem, takovou motivační pecku, která pro mě osobně je srdcovka jak by úplně první klip měl bejt. Natáčeli jsme to ve dvou s kámošem jako první pokus a hned jsme to pustili ven. Tady bych chtěl poděkovat Kubovi za střih, byl to taky jeho první počin, nechtěl ani Kč a trpělivost projevil neuvěřitelnou. Samozřejmě už se plánuje další BOMBA!




Co považuješ za svůj největší úspěch minulého roku 2011 a co bys chtěl dokázat v tomto roce 2012?
Zatim nemám co považovat za úspěch, teprve se začalo a čeká nás hodně moc práce v tom bude rok 2012 zlomovej. Chci podpořit kulturu hiphopu u nás na scéně další příchutí, oslovit svejma textama lidi a donutit je trošku přemejšlet. Protože mi přijde, že poslední dobou se snaží každej zjednodušovat a v písničkách slyšim míň a míň zdělení. Takže v roce 2012 chci nahrávat, nahrávat, nahrávat, nahrávat a nahrávat..


Kde nahráváš svoje tracky a jak takové nahrávání probíhá?
Náhrávám kde se dá, teď v nově vznikajícim studiu UBAL ve Vršovicích. Všechny pecky co teď máte možnost si pustit se zase nahrávali u Gina na chatě kde samozřejmě nějaká akustika místnosti se vůbec neřeší. Nebo teď novou pecku s Malinaqem, která se připravuje i na klip a bude Bomba, jsme nahrávali ve zkušebně v garáži. A nahráváme po částech takže nejdřív refrén a pak po slokách, samozřejmě s připravenym textem, kterej se v průběhu nahrávání často upravuje a zdokonaluje. Když jde všechno dobře tak se dá za odpoledne nahrát song, kterej pak posloucháme a promejšlíme kde co zdůraznit, zdvojit a nebo naopak kde ubrat.


Máš nějaké cíle nebo plány, které bys s roce 2012 chtěl dosáhnout? Chystáš pro svoje fanoušky něco nového?
Fanoušci můžou čekat, že budu dělat songy který budou víc a víc do detailu prochytaný, že zůstanu věrnej pouliční lyrice a taky se můžou těšit na zajímavý spolupráce na projektu kterej budu dělat se Skotskou bandou Insight, pod názvem Broken Generation kde uslyší češtinu dohromady se skotskou angličtinou a myslim, že to bude tvrdý a pravdivý jako William Wallace.. Ale o tomhle zatim jen náznakem..


A co nějaký koncerty? Budou? Případně kdy a kde?
Koncerty letos určitě budou a budu v čas informovat, ale zatim je hodně práce ve studiu takže koncerty ještě nemáme naplánovaný...


věta na závěr:
Na závěr bych chtěl říct všem ať podporujou dobrej hip hop, ať podporujou svoje lokální MCs a tvorbu česky, protože pravej rap žije tam venku ne na tvym rádiu! A samozřejmě bych chtěl poděkovat webu Beatlife za to co dělá a, že to dělá s láskou a nadšením, že nás informuje o tom co se děje na scéně a podporuje tak viditelnost český tvorby..
Díky Peace!!

přečteno: {hits}1235{/hits} krát

Read 3315 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory