úterý, 24 leden 2012 08:35

Rozhovor: Khomator Featured

Written by 

Dnešní rozhovor nám poskytl aktivní výtvarník (writer), občasný pořadatel hudebních akcí a projektů souvisejících s hip hopem, havířovský mc - Khomator.


Ahoj, máme už za sebou první polovinu měsíce ledna roku 2012. Jak se vede, jak sis užil příchod nového roku a co už si v těch dvou prvních týdnech stihnul?
Zdařbůh. Začátek roku byl jako zbytek posledních let hektický, ale já to tak mám asi rádJ Čas bere hlavně stěhování na nový byt, změna pracovního režimu a další denní starosti. Stihl jsem napsat nové songy, které budu nahrávat brzy. Kolaba jsme dali s Bohušem DLM do jeho projektu ,,365“ (najdi na Youtube - http://www.youtube.com/user/reproality). Dali jsme taky super koncert v Praze a mám radost. V plánu je klip a pár další projekty. Bude to dobrý rok.


Na nový rok jsi poslal ven track Novoroční. CO o něm můžeš říct? Kdo se na tvorbě podílel jak a kde?
Text vznikl spontánně po jedné šílené párty v Ostravě, kde byli prakticky jen kamarádi. Taková VIP párty pro desítky přátel. Pocity byly silné, takže se to jasně promítlo do textu, který jsem pak pustil na Nový rok. Je to odlehčená věc pro blízké – především. Beat dělal Lucas (klučina z Břeclavi). Líbil se mi (ten beatJ), tak jsme to dali. Mix udělal Kenny Rough a nahráli jsme to s DJem Venczou u Bjaleho v jeho studiu ve Frýdku. A víc není co dodatJ


Jak vidíš rok 2011? Můžeš shrnout nějaké body tvé produkce uplynulého roku, které považuješ za zásadní?
Tak zásadní zářez nejen pro rok 2011 bylo jednoznačně vydání desky Terapie. Poté koncerty s Lazym-O z kapely Safari, který mi na koncertech kryje bok a je to určitě jiná energie i pro fans.


V roce 2011 jsi přišel s deskou Terapie, která byla vydaná pod labelem Repromanifest. Jak hodnotíš desku a její úspěšnost nyní na konci roku?
Já jsem s Terapií a jejím přijetím rozhodně spokojen. Média se o to zajímají, lidi kupují origo ze všech koutů republiky a jsem rád za každého z nich, komu jsem mohl CD osobně poslat. Chodí mi reakce typu ,,tvé cd je můj první originál“ ,,konečně český rap, u kterého cítím čistou pravdu a lásku k věci“ atd. tyhle reakce jsou pro mě ten největší úspěch. Když ti pak tvou práci upřímně pochválí i lidi ze scény je to super pocit. Každopádně jsem desku udělal přesně tak, jak jsem cítil, že by měla vypadat a nic bych neměnil. Už se těším na další věci.


Jak vypadá a probíhá tvoje spolupráce s Labelem Repromanifest. Co bys o Repromanifestu mohl prozradit? Děje se u Vás něco zajímavého?

Repromanifest vznikl na konci 90. Let v hlavách oldschoolerů jako Kos, nebo Daz. Před několika lety dostal název nový význam i formu. Dnes jsme crew kamarádů, které pojí názory i přístup k hip-hopu. Více najdeš na www.repromanifest.cz. Zrovna v těchto dnech vydávají desku Safari (Ostrava) což bude poměrně zásadní počin. Potenciál těhle lidí je zaujmout od Prešova po Aš. Určitě je sleduj!

Co považuješ za svůj největší úspěch minulého roku 2011 a co bys chtěl dokázat v tomto roce 2012?
2011 – vydání Terapie, přežití pár zásadních životních změnJ. V novém roce chci hlavně rozjet pár věcí, které mě baví a věřím, že mi dokážou dát chleba. A určitě by mělo vyjít F.E.A.T. centrum vol. 2 se všema hostovačkama 2009 – 2012 + remixy a nové věci.


Kde nahráváš svoje tracky a jak takové nahrávání probíhá?
To tak přijdeš do studia, plácneš si, sundáš si věci, otevřeš si pivo a pak to ze sebe všechno vysereš v budceJ Desku jsem nahrával v Ostravě ve zkušebně od kluků ze Safari, kteří mi fakt hodně pomohli a bez nich by deska asi ani nevznikla. Zkouším ale nové studia, baví mě, že má každé jiné atmo.



Nedávno tě bylo vidět na pražské akci Freestyle Mondays. Kdy a kde tě můžeme vidět příště?
Praha byla výborná, vzpomínáme rádiJ Momentálně chystáme show na Multižánrový ples u Ostravy. Koncept je jasný – klasicky ples, gulášovka, chebíčky, plesové šaty a bonton pyčo, ale místo Tublaťanky tam budou hrát DJ´s, od funku, přes hip-hop, až po dub step. Další mejdan bude End of the weak – unikátní celosvětová akce pro MC´z do 25 let. Budu v porotě severomoravského kola. Zajímavá akce, kde budu taky sedět na židli, bude www.hiphopolympiada.cz což je projekt pro všechny elementy hip-hopu v rámci ČR. Koncerty se plánují. Vše najdete na www.repromanifest.cz


věta na závěr:
Přeju všem otevřenou mysl i srdce a hlavně pozitivní energii po celý rok. Díky za rozhovor.

Onelove

přečteno: {hits}1244{/hits} krát

Read 3622 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory