neděle, 29 leden 2012 18:26

Rozhovor: Revolta Featured

Written by 

Tento rozhovor bude trochu vyjímečný oproti našim předešlým rozhovorům. Tentokrát nebudeme většinu otázek směřovat na tvorbu samotnou, ale na její poslání.

Máme tady rozhovor s Hip Hopovým interpretem, který u nás v České republice asi jako jeden z prvních začal intenzivně upozorňovat na velmi složité problémy v naší společnosti…Revolta



Ahoj, i tvoje „utajená“ image dnes povede ke trochu jiným otázkám než obvykle. Alespoň přibližný věk mě ovšem velmi zajímá. Prozradíš nám alespoň svůj věk?
Ahoj.Je mi 22 let


Proč používáš zrovna masku Guye Fawkese?
Byla to spontánní věc při natáčení klipu Povstaň s Láskou kdy jsem se seznámil s lidmi z NWOO (www.nwoo.org)
Měli sebou masky a jednu mi darovali.Tak nás napadlo, že to nějak zakomponujem do klipu jakožto symbol odporu,vzpoury a sjednocení.
V té době se maska začínala objevovat po celém světě (demonstrace,Anonymous...) a stal se z ní symbol revoluce. Takže ne, že bych ji používal trvale.



Čteš komixy?
Ne e.


Jak dlouho děláš rap?
6 let


Co (nebo kdo) tě přimělo povstat a začít produkovat rap s cílem šířit myšlenky a skutečnosti často označované jako konspirační teorie? V jednom z rozhovorů jsi uvedl, že už od šestnácti jsi začal vnímat jisté skutečnosti, které tě inspirovali k tvorbě. Zajímá mě, jestli bys byl schopnej zavzpomínat na nějakou konkrétní událost, která odstartovala tvojí produkci věnující se tomuto tématu.
To je na delší odpověď...Na albu Evoluce Vědomí, které vyjde březen /duben jsem tomu věnoval celý song: Tak bojuj.
Tam bude odpověď na to, proč jsem čekal tak dlouho než jsem o tom začal rapovat.
Co se týče zlomu, kdy jsem o tom začal rapovat tak to si pamatuju dobře. Zrovna probíhala vlna demonstrací ve Španělsku a celé jsem to po nocích sledoval na videích na netu.
Bylo mi hrozně. Vidět mladé lidi jako jsem já, ženy, muže, studenty, rodiče jak dostávají obuškem po hlavě za to, že vyjádřili svůj nesouhlas s vládou, systémem na což mají podle ústavy právo. Při jednom videu mi z toho bylo tak zle a smutno, že mi tekly slzy ze soucitu a zároveň jsem měl v očích krev jak jsem byl plný vzteku. Vždy jsem těžce nesl nespravedlnost,útlak a křivdu.
Řekl jsem si, že už musím taky začít něco dělat a nějak se přičinit k té změně kterou chci vidět kolem. Mimo osobní transformace, kterou jsem prošel tak přišel čas i na tu hudební.



Kdo ti dělá instrumentálky?
Všechnu hudbu si dělám sám. Jediný beat co není můj je na song Otevři svou mysl, který mám od jednoho Holanďana Maxito, který mi psal, že si ho můžu stáhnout zdarma z netu. Ten beat mě totiž tak dostal, že jsem ho prostě musel mít. Takže celé CD si produkuju sám.


Kde nahráváš?
Jak kdy.Mám svoje základní vybavení, na které nahrávám. Nebo momentálně nahrávám u kámoše Očeho, který dělá zvukaře v jednom studiu v Ostravě, ale udělal si teď domácí studio, tak jezdím k němu.


Máš v úmyslu svojí tvorbou podpořit nějaké konkrétní (ne)politické, již existující hnutí nebo ideologii?
Tvorbou mě zatím nic nenapadlo.


Koho volíš? (Pakliže chodíš k volbám?) Máš nějakou oblíbenou politickou stranu nebo se rozhoduješ podle aktuálních okolností?
Naposledy Stranu Svobodných Občanů.


Kdyby byly volby zítra, koho bys volil?
Asi Stranu Svobodných Občanů nebo Pirátskou stranu. Dlouho jsem se o strany nezajímal takže nejsem v obraze.


V čem vidíš ten nejzákladnější problém, se kterým se naše doba potýká? Vidíš původce jako něco abstraktního nebo konkrétního?
Samozřejmě agenda New World Order! Plán na zotročení lidstva pod jednou totalitní nadvládou pro vyšší síly.
A to že většinu to nezajímá a je to pro ně sci-fi a dělat 12 hodin denně, aby měli střechu nad hlavou a co do huby je pro ně normal.


Nedávné téma - Occupy wall street. Jaký na průběh těchto demonstrací máš názor? Jaký máš názor na policejní zásahy proti demonstracím a jejich pravděpodobné koordinaci na federální úrovni.
Jak už jsem řekl, prožívám to a nesu to tězce, ale zároveň mi dává sílu vidět ty masy lidí kteří si řekli a DOST je na čase něco dělat!


A aktuální problém – ACTA a kyber válka… Co si ty konkrétně myslíš o smlouvě ACTA a o jejím přijetí několika zeměmi včetně Česka a Slovenska?
Denně nám chodí maily o slevách, nabídkách, nových trendech volají nám s novými super nabídky mobilních tarifů od operátorů a bankovních účtu, spoření, chodí nám různá upozornění a podobné blbosti ale dát občanům vědět o tomhle a dalších podobných záležitostech, které se nás přímo týkají a jsou důležité to ne.
Co na to říct. Když jsem o tom rapoval že se chystají internet kontrolovat a zablokovat uvnitř jsem doufal, že k nám to nedojde jenže už to pomaličku přichází...Mám z toho fakt strach, internet je dnes jediná svoboda co se informací týče a pokud by nám tohle vzali... Nechci na to ani pomyslet..


Přijetí dohody ACTA společně se zátahy na servery MEGAUPLOADU se neobešli bez odezvy a z kyber prostoru se ozvali takzvaní Anonymous. Co nebo kdo je podle tebe Anonymous a co podle tebe představují?
No anonymous je jedna z nadějí na záchranu internetu. Ale poslední dobou nemám z pár věcí dobrý pocit.
Začíná se o nich mluvit hodně i v mediích. Což je trochu podezřelé. Ta možnost, že anonymous může americká vláda využít ke svým záměrům jednou třeba internet úplně odstřihnout tady podle mě je. Ale věřím že se tak nestane!


Myslíš si, že jsou Anonymous ti, kteří se staví za práva většiny občanů…planety?
Ano, určitě takoví jsou.


Podporuješ myšlenku anonymous nějak aktivně a zůčastnil jsi se nebo se chceš zůčastni nějakého 3D setkání sympatizantů Anonymous na veřejné akci?
Kontaktovali mě Anonymous z česka...víc nemůžu říct


Jaké informační kanály upřednostňuješ? Preferuješ běžné informační kanály typu „televize“, případně zpravodajské stránky stylu iDnes, Novinky, Aktuálně, atd nebo nějaké „měnší, nezávislé“ internetové informační kanály typu Parlamentní listy, Britské listy, Zvědavec apod?…Můžeš uvést třeba nějaké tvé oblíbené?
Televizi nemám.Co se týče pravidelnosti tak navštěvuju osud.cz, nwoo.org...
A mám pár super lidí, kteří mi skoro denně zasílají odkazy různých článků na mail.


Ve svých textech se snažíš upozornit na problémy v naší společnosti. Máš na ně i nějaké řešení? Nebo je tvým řešením právě to samotné upozorňování, od které si slibuješ zapojení a aktivitu širší společnosti což povede k společnému vytvoření řešení?
Řešení je jednoduché, ale zároveň je to ta nejtěžší věc. Přijmout ten fakt, že celý svět založený na tom něco dokázat, vystudovat, vydělat, nakupovat být někdo mít něco mít hodně je jedna velká lež která nám byla předložena v zájmu odpoutaní člověka od pravdy a duševní podstaty. Upozorňovat a vědět ještě neznamená něco dobrého a hodnotného pokuď to není podložené činy. Spousta lidí tyhle věci ví, ale u toho vědění to končí. Snažme se změnit sebe k lepšímu, láskyplnějšímu, soucitnějšímu,mírumilovnějšímu. To je kořen problému, to je kořen změny. Evoluce Vědomí.


Budeme tě mít možnost vidět v nejbližší době na nějakém koncertu?
Nějaké nabídky teď řeším ale ještě není dohodnuto...veškeré info bude na mých fb stránkách


Jak vidíš rok 2012? Pozitivně nebo negativně? Dojde podle tebe lidstvo k hořkým poznání a novým negativním zkušenostem nebo vidíš rok 2012 jako možnost nového a lepšího startu?
Odpověď v songu Příběh v poslední sloce :)



Děkuji za rozhovor. Nyní, jak je u nás obvyklé, máš prostor pro vlastních pár slov...:
zakončím to svým citátem:
„Světový mír a láska je utopie pouze pro ty z Vás,kteří opravdový mír a lásku v sobě ještě nenalezli.“ -Revolta-


Přeju všem hodně štěstí při hledání pravdy která je celou dobu v nás ne kolem nás.





přečteno: {hits}1272{/hits} krát

Read 11986 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory