neděle, 22 prosinec 2013 23:27

Prodejnost alb za poslední měsíc (U.S.)

Written by 

Je zvláštní, jak ke konci roku spousta umělců buď narychlo vydává své ohlašované album anebo ho naopak odkládá na další rok. Letos je to ale trošku jinak.

 

Nevím jestli to postřehli všichni, ale 13. prosince vypustila do světa nové album RnB královna Beyoncé. Co je na tom albu zajímavého? Tentokrát se jedná o self-titled album, neboli projekt nesoucí její jméno, ale od jiných alb se liší tím, že zpěvačka tento projekt popisuje jako visual album, což vysvětluje tak, že chystá natočit 17 videí ke 14 songům. Podle portálu hitsdailydouble.com se nové album Beyoncé v prvním týdnu prodeje pohybuje v rozmezí 260 000 až 280 000 prodaných kusů. Avšak to se bavíme pouze o číslech z iTunes. Celkové číslo z minulého týdne, společně z hmotnými nosiči, je 617 000 kopií alba...Uznejte, to není špatné v době, kdy většina posluchačů spíše "stahuje".

 

Opravdovou událostí letoška byl i Eminemův listopadový počin "The Marshall Mather's LP 2", který si v prvním týdnu prodeje nevedl vůbec špatně. Mezi 110 000 až 120 000 prodanými kopiemi se zařadil na pomyslnou druhou pozici. Avšak Eminem se vůbec nemusí na toto číslo zlobit, protože k dnešnímu dni Detroitský rapper prodal víc než 1.4 milionu kopií.

 

R.Kellyho "Black Panties", který taky vyšlo do světa v listopadu prozatím nastřádalo také pěkné číslo a to 50 000 prodaných kusů tento týden, s tím, že s číslem z minulého týdne se tu bavíme o téměř 180 000 prodaných kusů. Ke svému počinu se nedávno v jednom interview vyjádřil takto:

“I think it’s explicit classic, you know, it’s sexual classy...I think it’s an album that’s gon’ be around for a while. Just like 12 Play. It’s forever. So, that’s what I’m expecting Black Panties to be. Just as long as women are gonna be wearing black panties, Black Panties will be around."

 

Co na ty alba říkate vy? Koupili byste si je? A pokud ne, doporučuju aspoň tomu dát šanci a poslechnout :)

 

 

 

 

Nara

Hip-Hopovou kulturu sleduju už delší dobu a rap je pro mě srdeční záležitost. Osobně radši poslouchám U.S. scénu, proto se mé články převážně týkají umělců za oceánem. Nebráním se ale ani kvalitní tvorbě z Evropy či jiným žánrům.

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory