úterý, 18 říjen 2011 12:14

Plies - Aristotle (MIXTAPE - Hosted by Bigga Rankin)

Written by  D-Toc

Je těžké psát o někom, kdo není přespříliš známý, recenzi. O něco horší je přinést posluchačům pohled na někoho, ne skrze album ale skrze mixtape. Řeč je o mladém MC z Floridy, který spolupracoval se jmény jako DJ Khaled, Trey Songz, Rick Ross, Trick Daddy, T-Pain a nebo Akon. Řeč je o člověku, který dal pojmu "Goon" nový rozměr... ano o Pliesovi.

V momentální době pracuje Plies na svém 5 studiovém albu, které nese název Purple Heart a prozatím vypustil zdarma do éteru mixtape s názvem "Aristotle". Na tomto mixtapeu pracoval s DJem Bigga Rankin a tak se koukněme, co nám Plies před vydáním svého alba nabízí.

 

1000, u tohoto tracku se hned pozná, zda se Vám Plies líbí či ne. Pokuď nepočítáme téměř až "kulturní" vložku od Bigga Rankin, tak v tracku 1000 můžete slyšet Pliesovu silnou stránku, egoistický track s raketovým nábojem.

Hned druhý track je diametrálně odlišný, a kdo zná Pliese delší dobu tak se diví. Propracovanější flow, tématicky ze života... Je viděť že Plies ve svých 35 letech ví co chce. Pokuď přeskočíme pohodový track s příhodným názvem "Blow my High", tak se dostáváme k další nabušené věci, ve které nám Plies říká, že se ke všemu propracoval skrze silnou vůli a vlastními svaly, proto název "Da Muscle".

Po trochu nepovedeném "Never cross them", můžeme slyšet druhou silnou zbraň tohoto MCho a to jsou tracky o slečnách. Doufám, že to Plies nevezme jako urážku...právě naopak, Bitch A Hoe je velmi zábavná věc, a je zde slyšet, že by to bez něžného pohlaví nešlo. Pressure je trochu odlišný repertoár, než jsme mohli u Pliese dřív slyšet. Navzdory tomu, že je to energetický track, který může po chvíli omrzet, jde zde hlavně o text tracku. Plies si zde uvědomuje, že je pouze člověk, otec dětí, který si uvědomuje své chyby a i když proti tomu bojuje, tak se na něj sypou problémy okolí a je ve stresu.

Abychom neusnuli, tak nám Plies poskytl téměř až klubovou věc s úchylným podtextem s názvem Lowa. V tomto tracku dominují tři věci, on, on a slečna, která se mu líbí. Fuck the shit out you je již chronologicky následující věcí, kdy perverzní Plies je zde v roli zachránce lehkých dívek, které se snaží zachránit svou silou. Určitě si domyslíte, jak to myslel...Fa Me Or Against Me stojí akorát za překliknutí ke tracku Dope Boy Dream, který je obdobně naladěn jako dříve Da Muscle, tentokrát je to o snech, které si úspěšně plní.

Pilný to chlapec. Poslední tři tracky jsou již takové na dojezd a tak by bylo příhodné si toto shrnout. Plies nikdy nebyl příliš lyricky nabitý a většinou těžil z flow, která ohromí, ale po chvíli omrzí. Tímto mixtapem, který lehce dosahuje kvalit alba, nám Plies dokázal, že je schopný dobrým způsobem nám podat myšlenku a to ve velmi přívětivé formě. My se budem těšit na jeho album Purple Heart a od nás dostává za mixtape Aristotle 7,5/10 A pro Vás zájemce je zde mixtape ke stažení: http://www.livemixtapes.com/download/14119/plies_aristotle.html

 


 

přečteno: {hits}1016{/hits} krát

Read 2975 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory