úterý, 04 říjen 2011 13:45

Lil Wayne - The Carter IV

Written by  D-Toc

Na tento počin se čekalo poměrně dlouho a nikdo předtím nevěřil, že ho Weezy vydá? Ptáte se proč? Od dob, kdy vydal Carter III, se scéna radikálně změnila a šéf Young Money musel rešit i jiné veci... Nechci tím ríct, že nevydával, protože od Carter III vydal 5 officiálních projektů, pokud nepočítáme hostování na jiných projektech a spoluúcast na mixtape ruzných DJs.

Napadá mě otázka, a to ta, jestli Lil Wayne má stále co nabídnout pro své fanoušky/posluchače a jestli dokáže pomyslně pokračovat v sérii Carter. Po poslechu dvou prvních tracků si můžete ríkat, že se na první pohled hledá a že to není ono co jste čekali. Opak je pravdou, z prvních dvou věcí, konkrétně Intro a Blunt Blowin, můžeme slyšet určitý nadhled ohledně dnešní scény, ale i lidí, kteří žijí v jeho okolí. Je tu samozrejmně cítit silná namyšlenost smrdící vůní peněz.

"Millz in this bitch he said fuck them hoes And the jewelry bright, like summer clothes And I keep some bud like Rudy Huxtable I’m bout to slam the beat, nigga, Dusty Rhodes" - kus tracku Intro

"Some of us are lovers, most of y'all haters But I put up a wall, and they just wallpaper So love or hate me, I stay hate-free They say we learn from mistakes so that's why they mistaking me" - kus tracku Blunt Blowin

Track MegaMan je lyrickou bombou, která vás má navnadit na další pecku a tou je známá pecka, hraná delší dobou a to 6 foot 7 foot. Zde můžeme konečně slyšet Lil Waynea, jak jsme zvyklí. Bangladesh se trefil do noty a Lil Wayne spolecně s hostem Cory Gunz ukázali, že jsou lyrická monstra, ne-li geniové na majku.

"never met the bitch, but I fuck her like I missed her life is the bitch, and death is her sister sleep is the cousin, what a fuckin' family picture you know father time, we all know mother nature it's all in the family, but I am of no relation no matter who's buying, I'm a celebration." - kus tracku 6 foot 7 foot Nightmares of the bottom, člověk by řekl, že od této věci máme čekat pohodovou věc, jak se může na poslech zdát, ale zde je potřeba si poslechnout každej rádek a poznáte, že z 29letého MCho čiší poměrně dost moudrosti.

Když se zaměříme na text pořádně, tak jsou zde zmatené narážky, že upustil od Codeinu a že navzdory tomu je furt tím kdo je. Vetší rozpaky jsou cítit z tohoto emotivního tracku s příhodným názvem She Will, konkrétně toho, co tu dělá Drake. Od začátku můžeme cítit težkou atmosféru, při které bychom měli vnímat, co nám Weezy ríká, a i když Drake se zhostil refrénu, tak to celkově zní dobře. Možná by si Drake příšte mohl odpustit autotune.

Pokud přeskočíme utahanější track How to hate s T-Painem a Interlude, které by na albu nemuselo být, tak se dostáváme k velmi našlapanému a ve spojených státech velmi hranému tracku John If I Die Today, na kterém asistuje "kulatý" host Rick Ross. Agresivní, ale přesto sebevědomý track, ze kterého lze cítit, že oba MCs nemají co ztratit. Za zmínku též stojí track It´s Good, který se stal Twitter aférou posledních týdnů, neboť vznikl jako pomyslný disstrack na Jay-Zho a Kayne Westa. To by tomu nevadilo, kdyby se host tohoto tracku, Jadakiss nedozvěděl, že mělo jít o útok na tuto dvojici. Navzdory tomu, že se Jadakiss od tohoto distancoval, track je velmi podařený a i Drake na této věci poměrně podává slušný výkon.

Pokud bychom to měli shrnout, Lil Wayne nenasměroval sérii Carter, jak jsme očekávali, ale nasměroval ji poněkud jiným směrem. Možná, že jsme čekali více, od sebetitulovaného "The Best Rapper Alive", ale navzdory tomu Lil Wayne nám ukázal novou tvář. Dovolil nám nahlédnout více do jeho myšlenek ve snaze nám ukázat, že je někdo jiný a stále dobrý, ne-li lepší. 8,75/10

přečteno: {hits}982{/hits} krát

 

Read 3591 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory