úterý, 29 březen 2011 20:48

Rytmus - JEBE

Written by  Majorus

V neděli vydal Rytmus svůj nejnovější klip k písničce. Písnička se jmenuje JEBE a přesně podle toho můžete určit, v jakém duchu se skladba nese.

Ať už si o Rytmusovi myslíte cokoliv, v současnosti je patrně nejžádanějším hip-hop artistem na CZ/SK scéně a taky je komerčně neúspěšnější. Není se tedy čemu divit, že očekávání od klipu byla velká a hysterie kolem jeho vydání byla skoro neuvěřitelná.

Už týdny předem dával Rytmus jen velmi neochotně střípky informací o tom, kdy klip budeme moct vidět. Když vydal pár sekundovou ukázku samotného klipu, video zaznamenalo za pár dní pár stovek tisíc zhlédnutí. Na naše poměry nevídané. A tím to jenom začalo...

Pak přišlo oficiální datum pro vydání klipu. 25. března ukázal celou verzi klipu při speciální akci k tomu určené v klubu Dopler na Slovensku. Že byl klub natřískaný netřeba zmiňovat a od té chvíle se naprosto netrpělivě čekalo, kdy vyjde klip i na Youtube. No, a dočkali jsme se.

Premiéra na internetech byla stanovena na 22:00 v neděli. A byla do puntíku dodržena i přes to, že adminovi Rytmusovi fanstránky jebalo natolik, že jej za 5 000 liků slíbil o hodinu dříve. 5 000 liků se sice objevilo, ale prý sám Rytmus chtěl dodržet původní čas vydání, a tak se natěšení fanoušci těšili o to víc. Pak už to byla klasika. Klip vyšel a prakticky nešel načíst kvůli tisícovkám fanouškům, kteří ho prostě chtěli vidět mezi prvními.

Nakonec se to čekání teda překouslo a já jsem si klip vychutnal v 720P kvalitě. A co říct o videu a písničce samotné? Klip jako takový je perfektní. Moderní, rychlé průstřihy, taneční kreace (i Rytmus se slušně snaží!), několik druhů oblečení, drsňácké výrazy, mocnářská gesta, prostě to, na co jsme zvyklí, jen líp a víc.

A písnička samotná? Jak se dalo čekat, ihned po vydání se začali slézat antifans, kteří si patrně do 22:00 počkali jenom proto, aby mohli nadávat. Písnička prý nemá smysl, je to odpad, hnus a podobně. Že by si třeba vyhledali informace, než něco napíšou na internet je ani nenapadlo. Rytmus totiž v Dopleru jasně řekl, že JEBE má být odreagovačka, věc na párty, věc, u které se nemusí přemýšlet a která nemá žádné hluboké poselství.

A to má rozhodně pravdu. Posuďte to sami.

P.S. Klip vidělo do této chvíle už přes 200 000 lidí. To je za dva dny na CZ/SK scénu docela řacha, že?

 


 

Read 5883 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory