neděle, 15 leden 2012 23:09

Rozhovor: MC Darce Featured

Written by 

Další pán na jeden z prvních letošních rozhovorů je MC Darce! Velmi schopnej a talentovanej MC z Třince. Čtěte rozhovor o tom, jak zpětně hodnotí rok 2011 a co plánuje na ten aktuální 2012...

Jak se máš, jak ti začal novej magickej rok 2012, kde a jak si oslavil silvestr?
Ahoj, mám se úžasně, novej rok mi začal mimořádně skvěle a doposud se mi jen daří. Silvestr jsem oslavil v úzkém přátelském kruhu.


Účastnil jsi se nějaký produkce nebo sis to tam šel užít jenom jako návštěvník?
Na žádný akci jsem nebyl, což mě i trochu mrzí, v neposlední řadě ani u nás z čeho vybírat nebylo (mám namysli náš kraj) do Prahy jsem chtěl jet, uvítal bych nějakou hip hopovou akcičku, ale rozhodoval jsem se na poslední chvíli, páč jsem měl pár dní před silvestrem koncert, takže na to nebyl čas.


Jak vidíš rok 2011? Co jsi v tom minulém roce vyprodukoval, kde a s kým?
Rok 2011 pro mě byl jeden ze zásádních, páč jsem vydal svůj debut: ,,Příznaky pláče'', sice se s tím pojilo mnoho porážek, ale stál při mě Bůh a v mnoha věcech jsem cítil jeho oporu. Také jsem vydal 2 kvalitnější videa, trochu netradiční na poměry naší scény. V neposlední řadě jsem navázal mnoho kvalitních kontaktů a začal točit druhou desku.


Nedávno jsi zveřejnil již druhé Bboys video. Můžeš nám o videích říct více? Koho na videu můžeme vidět, koho slyšet, kdo se o natáčení postaral a vůbec nějaký podrobnosti o tom jak, kde a proč videa vznikala?
Vše začalo tím, že jsem chtěl zrealizovat můj první videoklip a tak jsem, jako člověk, který má rád celou kulturu, chtěl spojit všechny elementy do jednoho snímku. Sehnal jsem přátelé z branže a jednoho mladého kluka, kterej má foťáky na točení... Po shlédnutí všech záběrů a práce tohoto mladíka jsem byl nespokojen a tak jsem mu řekl pár názorů, páč můj názor je takový, že nechci vydávat něco co není kvalitní, člověk si udělá špatné jméno jen jednou... Klučina se urazil a dál jsme už nic nedotočili. Měli jsme pouze záběry bboys a já si říkal, že když kluci byli tak ochotní, nechci, ať jejich snaha příjde vniveč, tudíž vzniklo, to co vzniklo. Na videu můžete shlédnout mladé Bboys z Třince (Majkl, Link, Moňa, Jerry), které vše naučil Bboy Afro, který je také na videu. Mimo jiné si můžete všimnou také mě samotného. Uslyšet můžete především v prvním videu, ve druhé části beatu od NNFOF z Polska, kteří jsou uznávanými a kvalitními producenty a podařilo se mi zajistit jejich beat na mém druhém CD four seasons. Záběry k videu vznikaly v Třinci, později střih, efekty, apod u mě doma.

Ke konci roku 2011 jsi poslal ven mixtape "Oldschool Records 09-11“. Co bys o tomhle počinu mohl prozradit a čím bys povzbudil fanoušky k downloadingu?
Tenhle spíše tape, páč beaty jsou všechny od producentů, nejsou stahované, jsem vypustil, páč byla škoda nechávat si to na disku. Nicméně jsem chtěl lidem ukázat, že jsem tvořil několik let, ještě předtím, než jsem vydal první CD a že těch free tracků nebylo málo. Většina věci je mástrována mnou, takže kvalita není jako na ,,Příznaky pláče'' nicméně doufám, že každý fanoušek v tom najde aspoň něco originálního. Fanouškům vzkazuji: ,,Pokud mě chceš poznat stahuj!''

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/297224_10150351469952547_110284857546_8844559_396865248_n.jpg

Kdo ti dělá instrumentálky?
Instrumentálky, mi teď aktuálně dělá spoustu lidí, ale velká část je především z Polska, kde jsou dle mého úsudku ti producenti úplně někde jinde. Jmenovitě jsou to: Ybeat, Radonish, NNFOF, Della, Dj Bjaly, Oneno, a mnoho dalších...


Co považuješ za svůj největší úspěch minulého roku 2011 a co bys chtěl dokázat v tomto roce 2012?
Za největší úspěch považuji cd ,,Příznaky pláče'' a především ty úžasné koncerty na spoustě křesťanských akcích. Díky za podporu! V roce 2012 chci vydat první videoklip s partou HM STUDIO a především druhé CD, které bude o deset levelů výše než ,,Příznaky pláče''.


Kde nahráváš svoje tracky a jak takové nahrávání probíhá?
Tracky nahrávám aktuálně u Dje Bjaleho v Daddy's Ground studiu. Nahrávání probíhá tak, že si přinesu mp3 instro, text v hlavě, vyzvednu Bjaleho, nažhavíme stroje a nahráváme to co máme. Případně mi Bjaly, řekne co sedí, co by bylo lepší apod... Posléze vyrenderujeme jednotlivé stopy vokálu, zabalíme je i s rozsekaným beatem do rar balíčku, který posílám Cphonovi (NoMoney) z provibe studia, který se mi stará o úžasný finální zvuk. Za co mu obrovský dík.


Máš nějaké cíle nebo plány, které bys v roce 2012 chtěl dosáhnout? Na čem třeba teď právě makáš?
Jak jsem zmiňoval výše mým cílem je především vydat druhé CD ,,Four Seasons'', tudíž taky na tom teď makám na 110 procent. Jinak chci také opět vystoupit na mnoha koncertech a vydat klip, který můžete čekat již v první polovině roku.


Co od roku 2012 očekáváš? Zvěrozvěsti o konci světa roku 2012 jsou velmi populární, jak se k tomuto fenoménu stavíš ty?
Mayský fenomén o roku 2012 pokládám za absolutní hloupoust. Lidé si myslí, že mayové záhadně zmizeli a přitom existují na území mexika stále ještě obyvatelé těch měst apod... jen většina byla tak chamtivá, že se navzájem povraždili.. Na celou věc s rokem 2012 se dívám z křesťanského hlediska. Podle Bible, ve které je napsáno, že nikdo neví přesný datum konce světa, pouze Bůh. Může to být dnes, může to být zítra, může to být za 100 let... Lidé by se měli zamyslet jestli jsou si jistí tím co bude ,,až ten svět skončí'' a oni zemřou. Protože já si jistý jsem. Lidi ztrácejí čas honěním se za falešnou pravdou, přitom celou dobu prahnou po tom zjistit, kdo je jejich stvořil, proč tu jsou apod... a tahle věc dokazuje jako jedna z dalších miliónů věcí existenci Boha.


Kdy tě budeme moct vidět na nějakém dalším živém vystoupení?
Další vystoupení mám v jednání a prozatím většinu na léto, tudiž přesně říci nemohu. Jsem stále otevřen na nabídky promotérů.


věta na závěr:
Na závěr bych Vám chtěl chlapi poděkovat za prosperující server s profesionálním přístupem, který tady v čechách zásadně chybí, pozdravit fanoušky a vzkázat jim touto cestou ať podporují kvalitní muziku, neboť to co se děje na české scéně si dělají oni sami :-) Čau

přečteno: {hits}1207{/hits} krát

Read 3420 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory